вівторок, 07 жовтня 2008 16:16

Через кредит Валерія Ганіченко не піде в декретну відпустку

Автор: фото: Олена Луценко
  Полтавці Вікторія Ганіченко з чоловіком нарікають, що стали жертвами афери і повинні виплатити в банк частину вартості квартири — 95 тисяч гривень. Гроші вони позичили у фінустанові та в родичів. Подружжя виховує сина Данила і чекає народження другої дити
Полтавці Вікторія Ганіченко з чоловіком нарікають, що стали жертвами афери і повинні виплатити в банк частину вартості квартири — 95 тисяч гривень. Гроші вони позичили у фінустанові та в родичів. Подружжя виховує сина Данила і чекає народження другої дити

У редакцію "ГПУ" надійшов лист від десяти полтавців. П"ять із них через агентство нерухомості "Вікторія" купили квартири у ще не збудованій багатоповерхівці на бул. Богдана Хмельницького, 21.

— 27 грудня торік мій чоловік В"ячеслав із батьками поїхав купувати квартиру. Із директором агентства Вікторією Лебідь заплатили в банку 150 тисяч гривень. Свекруха давала гроші й не дивилася, що підписує. Вікторія забрала документи і чеки, — розповідає 23-річна Валерія Ганіченко.

Пізніше в агентстві Ганіченкам повідомили, що Вікторія Лебідь у лікарні і повернеться за чотири місяці. У банку їм видали довідку про сплату лише 100 тис. грн.

У грудні квартира Ганіченків коштувала 150 тис. грн, тепер її ціна зросла до 195 тис. Щоб віддати 95 тис., вони взяли кредит 50 тис. грн на 10 років. Решту позичили в родичів. Щомісяця сплачують по 2 тис. за позику. На життя залишається 1,5 тис.

Подружжя Ганіченків нині живе із мамою та 19-річною сестрою Валерії в чотирикімнатній квартирі. Виховують сина Данила, 4 роки. Жінка на п"ятому місяці вагітності. Працює бухгалтером у житловому кооперативі, чоловік екскаваторник на підприємстві "Керамік".

— У декретну відпустку не піду, бо треба платити за кредит, — скаржиться Валерія. — Самі в усьому винні, довірилися.

Ганіченки звернулися в прокуратуру та міліцію.

50-річний полтавець Леонід Олексенко придбав однокімнатну квартиру за 163 тис. грн.

— За оголошенням у газеті вийшов на агентство "Вікторія". Його директорка виявилася хазяйкою квартири, яку я купив.

Чоловік каже, що документи оформляла Вікторія Лебідь.

— Виявилося, що моя квартира закладена в банку. Лебідь взяла кредит на 70 тисяч доларів під заставу моєї і ще вісьмох квартир. Заплатила лише 3 тисячі доларів.

Нині він із дружиною, дітьми: 20-річною Альоною і 23-річним Олександром живуть в трикімнатній квартирі на пров. Рибальського. Син Андрій, 24 роки, і на рік старша донька Ольга живуть окремо.

У цьому будинку через агентство "Вікторія" квартири купили також Вадим Сидоренко, Володимир М"ясоєд і Григорій Чорнуха. Через непогашений кредит вони не можуть бути повноправними власниками житла.

— Доки не порушено жодної кримінальної справи, — пишуть вони в листі.

Лариса Бєлостоцька говорить, що Лебідь обіцяла розміняти її трикімнатну квартиру на три однокімнатні. Родина отримала тільки одну. Анатолій Линник скаржиться, що півроку здавав свою квартиру агентству, але грошей не отримав. Володимир Бондаренко запевняє, що Лебідь обманом заволоділа половиною його квартири на вул. Пушкіна, 55. Колишню працівницю агентства Людмилу Гребінник директорка нібито примусила оформити кредит на своє ім"я на $2 тис. Грошей не повернула.

Іншої полтавської родини через несплачену позику відбирають квартиру.

— Моїй невістці терміново потрібні були гроші на лікування, — розповідає бухгалтер із Полтави 44-річна Тетяна Валентинівна. Прізвища просить не вказувати. — Син вирішив узяти кредит на 40 тисяч гривень. За поручителя взяв Вікторію Лебідь.

Вона оформляла позику.

— Під заставу кредиту була трикімнатна квартира моєї 70-річної мами. Син лише сходив у Бюро технічної інвентаризації за підписом і в банк за грошима. Документи й графік погашення позики Лебідь забрала. Через деякий час банк подав на сина до суду. Виявилося, сума кредиту — 150 тисяч.

За справою відбулися кілька судів. Останній призначили на 20 жовтня.

— У квартирі зараз живе мама, в неї через усе це передінсультний стан. Її житло банк забере, бо воно якраз покриває борг і відсотки.

Зустрітися із Вікторією Лебідь, 34 роки, не вдалося.

— Вона приходить сюди на 5 хвилин і знову йде, — сказали в агентстві.

Зараз ви читаєте новину «Через кредит Валерія Ганіченко не піде в декретну відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі