вівторок, 22 березня 2016 06:10

"Були посічені ноги. Осколок стирчав із голови"

Автор: Денис СКРИЛЬ
  Родичі і друзі стоять біля труни Андрія Ярешка під час відспівування в одному з храмів Полтави
Родичі і друзі стоять біля труни Андрія Ярешка під час відспівування в одному з храмів Полтави

51-річний Андрій Ярешко з Полтави загинув під мінометним обстрілом в місті Авдіївка на Донеччині. Брав участь в АТО півтора року. Був заступником командира мотопіхотної роти 16-го окремого батальйону.

— Після потужного артобстрілу першим вийшов з укриття. За 5 метрів від нього розірвалася міна. Андрія повезли санітарним автомобілем до командного пункту, де чекав реанімобіль. У нього почалися хрипи. Були посічені ноги. Осколок стирчав із голови. До лікарні не довезли. Після його загибелі ми влаштували сепаратистам справжнє пекло, — згадує побратим 58-річний Василь Гудзь.

— Після демобілізації Андрій побув три місяці вдома і повернувся в АТО, але вже добровольцем, — про­довжує. — Боявся, що в солдатів буде новий командир, який не берегтиме хлопців.

До війни працював на цегельному заводі.

— За правду ще з дитинства готовий був боротися до кінця, — каже подруга 54-річна Віра. — Тільки якась нарада на заводі — перший уставав і говорив те, що думав. За це люди поважали його, а керівництво боялося. Тому часто змінював роботи.

В Андрія Ярешка залишилася дружина й донька.

Зараз ви читаєте новину «"Були посічені ноги. Осколок стирчав із голови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі