четвер, 11 лютого 2021 06:05

"Буду сміття під Кабмін висипати. Може, дозволять кульочок купити"

Що обговорювали користувачі соціальних мереж у січні

6 січня під час розгляду питання про результати виборів прихильники тоді ще чинного президента Дональда Трампа ввірвалися до Капітолія. Загинули четверо протестувальників і поліцейський. За кілька годин Конгрес повернувся до роботи й затвердив Джо Байдена переможцем виборів. Інавгурація 46-го президента США відбулася 20 січня у Вашингтоні.

"Щось мені це нагадує. Як же ці олігархи не люблять втрачати владу".

Алла Милимко, фейсбук

"Дональд Трамп — це збірний портрет диктатора-неадеквата. Він зібрав і втілив найгірші риси сучасників: Путіна, Лукашенка, Кім Чен Ина. Але століттями виплекана американським народом демократія не дозволить йому та його оточенню знищити країну. Жаль, що багато людей повелися на брехню й порушили закон. Бунт не має нічого спільного з демократією".

Василь Костенко, фейсбук

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію. З 1 січня 2021 року побутові споживачі платитимуть 1,68 грн за кВт/год.

"А в нас електроопалення. Відмінили пільгові 3 тисячі кіловат і розказують, що для населення нічого не змінилося. Тепер треба заплатити 4200 гривень за місяць. Економили й тоді, а тепер або зовсім у холоді доведеться сидіти, або повертатися до вугілля, бо платити такі гроші щомісяця не вийде".

Вікторія Парпара, фейсбук

"Найвищий тариф у Європі й найнижчі зарплати. Така ситуація була в Румунії, і що зробили із Чаушеску?"

Юрій Сидорський, телеграм

"Купують в Енергоатома по 15 копійок і отримують навар 1,53 гривні на кіловаті".

Олександр ЛИТВИНЕНКО, телеграм

"Минулого року президент сказав, що розробляє якусь програму зі зниження тарифів 2020-го наполовину. Але це виявилося черговим художнім свистом, з якого Зеленський — чемпіон серед президентів".

Тетяна Супрун, фейсбук

Вакцинацію проти коронавірусу розпочали у 46 країнах світу. В Україні обіцяють у середині лютого. Першими щеплення отримають медики, які працюють із хворими на Covid-19.

"Вакцина китайська, з низьким рівнем ефективності. Її закуповують за завищеними цінами через компанію-посередника, до якої причетна "регіоналка" Богатирьова. Нам втюхують непотріб за наші кошти".

В'ячеслав Бойко, фейсбук

"Нехай першими вакцинуються наші можновладці й олігархи".

Олександр Пуденков, фейсбук

"Не довiряю сучасним вакцинам, тим паче тим, що "на скору руку" придуманi, з невивченими ускладненнями. А ще Україна не готова до їхнього правильного зберiгання й транспортування".

Лариса Замкова, фейсбук

Із 8 до 24 січня в Україні діяли посиленні карантинні обмеження. Не працювали заклади громадського харчування та торгівля промисловими товарами.

"Це не карантин, а ідіотизм. Щоб зараза не поширювалася, потрібно, щоб усі сиділи по домівках. А в нас свобода пересувань. Скрізь повно народу — просто масові гуляння".

Тетяна Лукашова, телеграм

"Найнеобхідні товари — це продукти й ліки, а без усього іншого можна прожити".

Микола Колацький, фейсбук

"Порвалися шкарпетки. Думав запас є, а його немає. Збирався посвататися, але нічим. Хотів за квартиру піти заплатити за новими тарифами, але не можу вийти без шкарпеток. Нехай Степанов і Кабмін разом із ВР скажуть, як бути?"

Олег Мелешко, фейсбук

"Полиця з кульками для сміття в супермаркеті перев'язана стрічкою — їх заборонено купувати. Буду непотріб із відра під Кабмін висипати. Може, дозволять кульочок купити".

Ольга Кравцова, фейсбук

"Локдаун завершився. Тепер можете купляти шкарпетки, батарейки та іншу "запрещенку".

Андрій Лозинський, телеграм

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький провів відпустку із сім'єю в Об'єднаних Арабських Еміратах. За тижневий відпочинок трьох осіб заплатив майже 242 тис. грн. У пресслужбі суду повідомили, що за минулий рік він отримав 433 538 грн зарплати. Коли після відпустки Тупицький прийшов на роботу, його не пустили. Бо місяць тому президент відсторонив від виконання обов'язків.

"Потім у КСУ уточнили, що сума в 242 тис. — теж брехня. Пан Тупицький купив в АТБ намет за 360 грн, і поїхав "дикуном". Харчувався бабусиними закрутками й сухарями — кожен українець може собі таке дозволити".

Ілля Вирвач, фейсбук

"Молодець. У Буковелі обійшлося б у три рази дорожче".

Гоша Верезай, телеграм

"А можна мені одну таку зарплату і я більше нічо просити не буду".

Юра Качоровський, телеграм

Зараз ви читаєте новину «"Буду сміття під Кабмін висипати. Може, дозволять кульочок купити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі