середа, 30 травня 2012 06:00

Найбільше плодів дає сорт альбіон

— Люди в нас звикли заробляти на ранніх сортах полуниці. Але щоби найбільше врожаю зібрати, треба вирощувати сорти, які постійно плодоносять. Я раджу альбіон, — розповідає фермер з Іваничівського району Волинської області Андрій Гончар, 37 років. Вирощує полуницю п'ять років.

Альбіон плодоносить із червня по грудень. Виведений у Каліфорнії, тому любить тепло. Для кращого врожаю полуницю краще садити в невеликому тунельному парнику. Тоді вона даватиме 2 кг ягід з одного куща за сезон. На відкритому ґрунті можна зібрати 0,5-1 кг.

Для перевезення це теж найкращий сорт.

— Одного разу я забув про ящик клубніки в багажнику машини. Цілий тиждень товклася в ній, нічого їй не було, як свіжа, — розповідає Андрій. — Зараз у Європі навіть створюють комбайни для збирання таких сортів. Також добре зберігаються сан-андреас, монтирей, портолай.

Альбіон пахне суницею, ягоди солодкі, великі, циліндричної форми, блискучі, ніби налиті воском.

Для того, щоб зекономити площу під полуницю, Андрій радить садити кущі здвоєними рядами, міжряддя робити широкими.

— Якщо на невеликій території окремо посадити 10 рядків, то здвоєними рядками там поміститься 14. Крім того, буде менша затрата сили і при обробітку, і при збиранні ягід.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше плодів дає сорт альбіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі