середа, 10 січня 2018 05:00

Ярослав Томенчук грав у двох оркестрах

Автор: фото надане Іриною Томенчук
  Ярослав Томенчук був учителем музики. З дружиною виховав двох доньок
Ярослав Томенчук був учителем музики. З дружиною виховав двох доньок

За скрипалем 58-річним Ярославом Томенчуком справили дев'ятини у Коломиї на Івано-Франківщині. Помер раптово. Медики діаг­ностували в нього невизначену форму менінгіту.

— Славка ввечері повернувся додому й сказав, що погано почувається — боліло вухо, — розповідає дружина Ірина, 54 роки, скрипаль. — За якийсь час чоловікові стало зовсім зле. Відвезли у реанімацію місцевої лікарні. За кілька годин його не стало. Лікарі діагностували блискавичну форму менінгіту. Пояснили, що інфекція із запаленого вуха потрапила в мозок.

Ярослав Томенчук народився в Коломиї. Працював учителем музики в Івано-Франківську. Мав 35 років педагогічного стажу. Грав у двох міських оркестрах — "Трембіта" й "­Гуцулія".

— Славко з дитинства мав хист до музики, — говорить Ірина. — Відвідував музичну школу, вчився грати на скрипці. Його батьки на музиці не розумілися. Батько — водій, мати — касир. Але вони підтримували творчі прагнення сина. Ярослав віртуозно грав на п'яти музичних інструментах — трембіті, скрипці, баяні, трубі й гітарі. Мав оксамитовий баритон. З "Трембітою" й "­Гуцулією", їздив на закордонні гастролі. Був у Румунії, Лівії, Бразилії й Польщі. Брав участь у всеукраїнських і міжнародних концертах і фестивалях. Мав численні відзнаки.

Ірина та Ярослав прожили у шлюбі 35 років. Виховали двох доньок. 30-річна Ксенія — фінансист, мешкає у Коломиї. Старша на 5 років Христина — піаністка. Живе в Америці.

— У вільний час чоловік любив працювати з деревом. Мав до цього хист, — каже дружина.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Томенчук грав у двох оркестрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі