пʼятниця, 11 вересня 2009 08:26

Янукович подарував Богданові Фаріону мобільний телефон і годинник

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Богдан Фаріон зі села Северинівка Макарівського району на Київщині тримає коробку від подарованого годинника. Його батько загинув сім років тому. У матері Людмили іще п’ятеро дітей
Богдан Фаріон зі села Северинівка Макарівського району на Київщині тримає коробку від подарованого годинника. Його батько загинув сім років тому. У матері Людмили іще п’ятеро дітей

31 серпня 13-річний Богдан Фаріон із села Северинівка Макарівського району на Київщині зустрівся з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, 59 років. Хлопець отримав від нього годинник, мобільний телефон і гроші.

— Привезли мене в гарний офіс, — розповідає Богдан. — Охранник мені підморгнув. Два часа я ждав, на комп'ютері в карти гуляв. Коли це гукають у кабінет. Там телекамер повно — і Янукович стоїть, мені посміхається. Такий же, як і по телевізору. Приятний. Попили з ним чаю, там цукерки дорогі стояли, але я не їв. Янукович спитав, чим допомогти, що треба. Я розказав: ремонт, гроші — щоб сестер у школу відправить. Він сказав, що допоможе, і попросив Анну Герман, щоб грошей мені дала. Вона простягнула мені 400 гривень і 100 доларів. Попитав, чи маю телефона. Кажу: "Є, зламаний". Янукович підійшов до охоронця: "Маємо якийсь телефон?" Той дав нову "Нокію 1661". "А на счету?" — "Тисяча гривень". Ще поцікавився, чи маю часи. Дістав із шухлядки в столі коробочку і подарував ось ці, — показує на руці кварцевого годинника. На звороті написано: "Від лідера Партії регіонів В. Януковича". Я відразу в ЦУМ побіг. Накупив сестрам колготок, трусиків, мамці — туфлі.

— Гроші з рахунку порозсилав усій рідні, вже нічого не лишилося, — сміється мати Людмила, 33 роки. — Кумам, дядькам, тіткам.

Прес-служба Партії регіонів повідомила, що хлопчик-сирота з багатодітної родини звернувся до їхнього лідера в рамках акції "Янукович почує кожного".

Накупив сестрам колготок, трусиків, мамці — туфлі

 — Який же він сирота, якщо в нього мама є, — дивується Людмила Фаріон. — Сім років тому я з першим чоловіком потрапила в аварію. Їхали на мотоциклі в сусіднє село. По сир, сметану до знайомих — ми продавали. Тільки виїхали на трасу — й удар. Чоловіка на смерть. Мені про це сказали, вже як по ньому 40 днів відбули. Я вагітна п'ятою дитиною була, сина Ігорька родила лежачою. Дев'ять операцій на нозі зробили, дали пожиттєву інвалідність. Діти в цей час в перебували в інтернаті. Сестра мене до них у колясці возила. Я далеко ходити не можу, сустава нема, а біля хати кручуся.

Доки Людмила була в лікарні, старша на рік сестра Олена домоглася для неї кімнати в старій школі. Фаріони живуть у помешканні на 13 кв. м. Ліжка стоять одне вздовж іншого. При ввімкненому телевізорі, обійнявши іграшку, спить 30-річний Валентин — вітчим п'ятьох старших дітей і батько 4-річної Світланки.

— Ось ми коридорчик добудували, — показує помешкання Людмила. — Воду в людей по дворах просимо, бо нема. Газ проводити боюся, хоч чоловік і газовщик, бо діти ще вчудять щось. Нове житло купити нереально. Хата он продається, 250 тисяч доларів коштує.

Вартість сотки землі в Северинівці від $3 тис. Село розташоване за 40 км від Києва, в напрямку Житомира.

— Десь місяць назад я тормозив на трасі машини, до Києва добирався, — Богдан ховає руки в кишені. — Зупинилося БМВ. Чоловік із жінкою давай розпитувати: куди їду, чого. Я розказав, як є. Що мама інвалід, що живемо без ремонту, що шукаю роботу. Дядь Сірьожа мене підвіз і загадав роздавати безкоштовні газети за 200 гривень у день.

— Конкуренти в міліцію здали в той же день, — додає Людмила. — Нема 14 год, а працює.

— У мене телефон був тьотін, що в машині їхала. Вона жінка дядь Сірьожі. Подзвонив, щоби приїхала у відділення. Міліціонери по стрункі стали, як її побачили, і мало не плачуть. Оказалось, що це Анна Герман. Вона їм говорить: "Не бачите, що дитя заробляє?" Мене зразу відпустили.

— Хароші такі люди, прості, — хвалить Людмила. — Такі гарні костюми привезли до школи, у Ніни он 480 гривень стоїть. Я б його не купила, бо пенсія 1380 гривень, а в чоловіка зарплата — 1700. Дядь Сірьожа був у нас разів п'ять чи шість. До школи список склав, що треба. Взуття, рюкзаки, зошити привіз.

"Нокіа 1661" — найпростіший телефон цієї марки з кольоровим екраном. В Інтернеті його можна купити за 455 грн.

Зараз ви читаєте новину «Янукович подарував Богданові Фаріону мобільний телефон і годинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі