вівторок, 31 січня 2017 06:50

Андрій Шевчук намагався врятувати брата
2

Андрій Шевчук (на фото) із рідним братом Станіславом Гордійчуком із села Мартинівка Луцького району Волинської області втопилися в ямі старого колодязя
Фото: Фото надане Інною Кундлею
Станіслав Гордійчук

15 січня поховали братів 10-річного Станіслава Гордійчука та 14-річного Андрія Шевчука з села Мартинівка Луцького району Волині. Діти втопилися у ямі, що залишилася від старого колодязя.

— Стасік із Андрійком ходили рано посівати. Під вечір відпросилися в магазин. Хотіли щось купити. Пішли разом із сусідськими хлопцями Толиком і Сергієм, — розповідає директор Городищенської школи Інна Кундля, 39 років. — У магазині взяли петарди. Дорогою додому захотіли постріляти. Зайшли на ферму. Старші відправили менших братів додому. Стасік їх не послухав. Побіг за ними і впав у яму.

Андрій намагався врятувати брата.

— Старший брат cів на край ями та спустив ноги. Хотів, щоб він за них ухопився. Сергій тримав його за руку. Коли вона вислизнула, Андрій теж упав в яму. Сергій побіг по допомогу. Першими прибігли його батьки. На той момент у ямі було тихо. Пізніше рятувальники витягнули з колодязя тіла.

У братів залишилася сестра 7-річна ­Вікторія.

— Хлопці з порядної сім'ї, не розбишаки. Старший у матері від першого шлюбу. Їхня сестричка Віка ходить у перший клас. Уночі перед трагедією їй наснився сон. Ніби батько всадив у її серце ножа. Звідти потекли два струмки крові. Це при тому, що батько в них хороший. Ніколи зайвий раз не насвариться, — говорить Інна Кундля.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевчук намагався врятувати брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі