вівторок, 14 жовтня 2008 19:16

Андрій Жданов пародіює Елвіса Преслі й Кіркорова

29-річний киянин Андрій Жданов працює у театрі двійників і пародій "Гранд". Копіює співаків Елвіса Преслі та Філіпа Кіркорова. Має по два замовлення на тиждень. За 20-хвилинний виступ бере $300.

— Робити макіяж навчив актор із нашого театру, — Андрій гримується в Елвіса Преслі, американського співака та актора. Чорним олівцем малює брови, із відкритим ротом домальовує червоною помадою нижню губу. — Тіні, рум"яна, помади на базарі купує моя дівчина Олена. Із нею вже рік зустрічаюся. Вона вчиться на економіста. Перед Оленою не соромлюся репетирувати. А мамі не показую своїх героїв — розкритикує.

Жданов живе із матір"ю і бабусею у трикімнатній квартирі в містечку Вишневе під Києвом. Чоловік має 1,98 м зросту. У його кімнаті висить двометрове дзеркало на півстіни.

— Це корейська чешуя, у софітах вона гарно грає, — мацає блискучу тканину жакета. Вбрання за 250 євро пошив Сергій Мартиросян, дизайнер співаків Катерини Бужинської та Петра Чорного. — Але на сцені цього не видно — костюм трохи зносився.

На голову одягає чорну перуку. Задертого чуба у стилі Елвіса укладає лаком. Через плече чіпляє дерев"яну гітару. Струни на ній порвані.

— Маю ще один костюм Преслі: із чорної шкіри, із нашитим пір"ям павліна та мереживом. На зиму вдягаю штучну леопардову шубу.

У театрі двійників Жданов працював адміністратором.

— Чотири роки тому на корпоратив медиків у Дніпропетровську замовили пародистів. Хотіли цілий букет російських зірок: Пугачову, Распутіну, Леонтьєва, Аллегрову і Кіркорова. Філіпа не було, вирішили зробити його із мене. Я заспівав "А я и  не знал, что любовь может быть жестокой" і "Я за тебе умру". Отримав 200 баксів.

Хвалиться, що має багато прихильниць.

— Три роки тому в Новорічну ніч із пародистами мали кілька точок. На Святошині працювали в якомусь нічному клубі. Донька директриси напилася, зачинила нас у гримерці, давай приставати, щоби дитину їй зробити. Вона і гроші пропонувала. Ми мало не на колінах у неї випросилися — Новий рік, купа замовлень, усе наперед проплачено. А в Дніпропетровську на весіллі прихильниця Елвіса запропонувала мені тиждень у неї пожити. Її батьки мають готельний бізнес у Криму. Обіцяла відвезти на узбережжя, годувати. Ще одна принесла на концерт у кошику цуценя. Не взяв, бо в мене кішка Настя. Мама назвала її на честь героїні серіалу "Бідна Настя". Але Настя признає лише бабусю, біля неї крутиться.

До Вишневого Жданови переїхали 5 років тому. До того жили на Осокорках у Києві.

— Звідси мамі Ельвіні Августівні на роботу ближче. Вона декан у київському університеті "Східний світ". Я теж там уже другий рік викладаю право й економіку. На тиждень маю кілька годин. Ця робота мені ні до чого — там лише трудова книжка лежить. Студенти про мою другу роботу не знають. Я строгий викладач, вимагаю знань. Якось дві дівчини хабара пропонували. Вигнав їх довчити.

Із батьком, художником Леонідом Едуардовичем, мати Андрія розлучилася 15 років тому.

Ця робота мені ні до чого — там лише трудова книжка лежить

— Із татом стосунки не підтримую, — каже Жданов. — Та й він цього не дуже хоче.

Старша на рік сестра Ольга вчиться на кутюр"є в Туреччині, одружилася зі своїм викладачем. Віталій, брат-близнюк Андрія, шість років живе в Ізраїлі.

— Виїхав із дружиною Наталею — її прабабуся була єврейкою. Брат влаштувався у спорткомплекс інструктором. До нас не приїжджають, бо взяли грубий кредит на будинок. 3-річну доньку назвали Арталь. У перекладі з івриту означає "світ роси".

1978, 16 грудня — Андрій Жданов народився в Києві в родині педагога та художника

2002 — закінчив фізико-математичний факультет педінституту ім. Драгоманова. За рік отримав диплом економіста у Київському політехнічному інституті. Переїхав до Вишневого під Києвом

2003 — працює у столичному театрі двійників і пародій "Гранд"

2006 — викладає в університеті "Східний світ"

Із 2007-го — зустрічається з киянкою Оленою

Зараз ви читаєте новину «Андрій Жданов пародіює Елвіса Преслі й Кіркорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі