четвер, 28 травня 2020 06:30

Анатолій Матвієнко на сім років пережив сина

Автор: pravda.com.ua
  Анатолій Матвієнко був депутатом Верховної Ради шістьох скликань. У нього залишилися дружина і син
Анатолій Матвієнко був депутатом Верховної Ради шістьох скликань. У нього залишилися дружина і син

У Михайлівському соборі в Києві 2 год. відспівували екснардепа 67-річного Анатолія МАТВІЄНКА. Поховали в місті Бершадь на Вінниччині, звідки родом. Помер 22 травня. Мав рак.

— Дядя Толя був для мене другим батьком, — говорить племінниця Світлана Голодюк. — Навчив дорожити сім'єю, поважати людей і любити життя. Все казав: "Треба робити добро. Можеш допомогти — зроби це". Ніколи не забуду його ранкові букети з польових квітів. Їх щоразу приносив після зарядки.

Матвієнко був народним депутатом шістьох скликань. Два роки очолював Він­ницьку облдержадміністрацію. 2005-го п'ять місяців — Раду міністрів Автономної Республіки Крим.

— Анатолій Сергійович був вимогливий, — розповідає 58-річний Іван Пронич, голова села Тишківці Городенківського району на Івано-Франківщині. Тут Матвієнко на родинному обійсті дружини заснував садибу Святого Миколая. Проводять урочистості, майстер-класи та виставки дитячих робіт. — Спуску не давав нікому. Так закручував роботу, що неможливе ставало реальністю.

У рідному місті Бершадь Анатолій Матвієнко за власні гроші збудував храм. Його передав у власність Православної церкви України.

— Він завжди підтримував українську культуру й історичні дослідження, — каже політик 51-річний Микола Княжицький.

У Матвієнка залишилися дружина 66-річна Ольга Василівна та син Павло, 39 років. Молодший на два роки Віктор раптово помер 2013-го.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Матвієнко на сім років пережив сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі