четвер, 23 квітня 2009 20:01

Олександр Ройтбурд намалював оголену Білик

Телеведуча 28-річна Тетяна Рамус презентувала у столичному ресторані "Декаданс" новий журнал. У залі виставила картини на соціальну тематику, які намалювали заступниця київського мера Ірена Кільчицька, співак Олег Скрипка, колишня гімнастка Стелла Захарова та співачка Ірина Білик.

— Недавно в Єгипет літала з сім"єю. Пірнала під воду, побачила таких-от скатів. Вони так зворушливо пливли! — олімпійська чемпіонка 45-річна Стелла Захарова торкається своєї картини "Любовь рядом". На білому полотні — два скати. — Я не сильний аквалангіст, але люблю пірнати неглибоко. І більше 10 днів не можу бути за кордоном — додому тягне. Їздили в Чикаго з сином Олегом, я там за п"ять днів утомилася. У Нью-Йорку можу бути довше, бо там багато знайомих. Друг Ігор мені завжди влаштовує у цьому місті шопінг. Сукні просто ненавиджу! — осмикує рукав білого піджака. — Але маю одну улюблену — Віктор (чоловік Віктор Хлус, колишній футболіст київського "Динамо". — "ГПУ") привіз із Арабських Еміратів. Коштує 2,5 тисячі доларів. Сам Віктор разгільдяй. Любить джинси, сорочки навипуск. Пиво п"є ввечері на веранді, лишає пляшки. Я зранку виходжу — і починаю кричати!

Захарова оглядає картину художниці Оксани Константиновської-Левчені. У фігурі чоловіка в костюмі вирізане обличчя. Знизу напис: "Депутат — слуга народа!".

— Он не слуга народа, он зверье! — гарячкує гімнастка. — Мені на Кубок Захарової начебто дали 250 тисяч гривень, а я їх навіть не бачила! На турнір витратила 120 тисяч доларів, своїх і спонсорських грошей.

Співачка 39-річна Ірина Білик цілує в щоку художника 47-річного Олександра Ройтбурда. З ним намалювала картину "Время, которого не хватает на добрые дела". На полотні великий круглий годинник, замість стрілок у ньому — оголені фігури жінки та чоловіка.

— Я получилась похожа, — розглядає артистка роботу. Хвалиться, що жінку малювали з неї, а чоловіка — з Ройтбурда. Бере до рук пензля, жовтою фарбою домальовує зверху на годиннику пташку колібрі.

Дівчина-фотограф намагається зняти співачку зблизька.

— Ну хватит уже! — різко відпихає камеру Білик. Руками прикриває округлий живіт. Пліткують, співачка вагітна. Останнім часом вона погладшала.

— Поговоримо про це 1 червня, у День захисту дітей, — супиться Ірина.

Мені начебто дали 250 тисяч гривень, а я їх навіть не бачила

Олександр Ройтбурд умощується на диван із келихом червоного вина:

— Про час — це була Ірина ідея намалювати. А деталі продумував я. Із Ірою дружимо 15 років. Вона товаришувала з моєю першою дружиною, модельєром, теж Ірою. У середині 1990-х приїхала на гастролі в Одесу. Ми запросили її в гості. Я вийшов із квартири по торт — аж злякався: під дверима стояв міліціонер, Ірин охоронець. Попросив його стати у дворі — сусіди могли подумати, що маю проблеми з міліцією.

Цікавлюся, чи вони з Білик продаватимуть картину.

— Іра каже, вона коштує мільйон гривень, — підморгує Ройтбурд. — Я завжди слухаю жінок, вони мудріші.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Ройтбурд намалював оголену Білик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі