понеділок, 18 грудня 2006 16:16

Айна Гасе створила плаття зі 120 презервативів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Ліворуч — плаття від Айни Гасе із тазиком ”Він зачекає”. Поряд — модель у картатій сукенці ”Іноземка”, від дизайнерок Тетяни та Ольги Горбачук
Ліворуч — плаття від Айни Гасе із тазиком ”Він зачекає”. Поряд — модель у картатій сукенці ”Іноземка”, від дизайнерок Тетяни та Ольги Горбачук

На Х конкурсі одного плаття "Кришталевий силует" Гран-прі отримала дизайнерка Діана Домініка, 29 років.

Плаття називається "Мікстура від холоду". На подіум виходить дівчина-мулатка з білосніжним цуценям на руках. На ній шубка, пошита з білої пухової кози. Її кавалер — дресирувальник собак Валерій Новак. Він веде на повідках двох пухнастих лайок, які знімалися в кліпі Ірини Білик "Мне жаль".

У номінації "прет-а-порте де люкс" виграв дизайнер Юрій Варивода, 25 років, із моделлю "Жизель".

— Це спідниця, блузка і корсет для стильної офісної жінки. Щось у Юлії Тимошенко надихнуло мене на цей одяг, — зізнається дизайнер.

У понеділок Жизель уже замовили дві жінки-політика: одна — з опозиції, інша — з влади. Прізвища клієнток Юрій назвати відмовився.

У номінації "фентезі" переміг костюм 31-річної дизайнерки Айни Гасе "Він зачекає". Раніше Гасе вже брала участь у "Кришталевому силуеті" з платтями "Прищепка","Медуза", "Гусениця", "Букет маків", "Сніп соломи". Новий костюм зображає душову кабіну. У руках модель тримає розпилювач води. Замість спідниці, дівчина одягла фіолетовий поролоновий тазик. Дев"ять помічників півдня надували зі 120 презервативів "мильні" бульбашки.  

— Нічого кращого, ніж презервативи, ми не придумали, — розповідає Гасе "ГПУ". — Спочатку звернулися на склозавод, щоб вони зробили скляні кульки. Але нас попередили, що вони поб"ються. Пробували силікон, але його неможливо прикріпити. Хотіли зробити з будівельної піни, але вона жовта.

Дизайнерка зізнається, що всі кульки полопали того ж дня увечері. А одне з її плать, яке колись перемогло на "Кришталевому силуеті", — "Гусеницю" — виставили в Києві у вітрині магазину елітної будівельної плитки.

Очолювали журі італійські дизайнери Лучіано Барбера і Стефано Домінелла. Барбера прийшов до палацу "Україна" в темно-синьому костюмі. З лівого боку, біля серця — маленька червона квітка. Говорить англійською.

— Я був у центрі міста й у Маріїнському парку, — розповідає "ГПУ". — Зрештою, роздивився Київ і з восьмого поверха готельного номера.

Щось у Тимошенко надихнуло мене на цей одяг

Італійці жили у люксах "Прем"єр-палацу". 13 грудня вечеряли в ресторані "Сейф", 14-го — у "Велюрі", а 15-го — в "Рішельє".

— Просили європейську кухню. Замовляли й суші, — каже 46-річна керівниця проекту "Кришталевий силует" Оксана Новицька. — Пили французькі й італійські вина. Ледве вмовила їх спробувати українські й грузинські. Сподобалося. А тоді пішли до "Вулика" — ресторану з українською кухнею. Італійці спробували борщ і смажених річкових карасиків. Лузали їх із насолодою, наче насіння. А про вареники з картоплею і грибами, капустою, м"ясом сказали, що це — італійська кухня.

Барбера привіз до Києва свою колекцію одягу, яку показував на Тижні високої моди в Мілані.

— Мої клієнти — Ніколь Кідман, Мішель Пфайффер, Роберт де Ніро, — каже Лучіано, дивлячись в очі. — Усі вони особистості, у кожного — своя думка. І мені це подобається.

Італієць нервово озирається, доки перекладають його слова.

— У що вас одягали батьки в дитинстві? — запитую.

— У шорти до колін, білу сорочку, блакитний светр. Навіть на лижах я катався в шортах і високих черевиках.

Розповідає, що має дружину, п"ятеро дітей і восьмеро внуків. Жартує, що в генах дітей тече кашемір. Цю шерсть 1949-го почав виробляти батько Лучіано Барбери.

Директорка модельного агентства "Карін" Влада Литовченко, 36 років, представляє костюм "Влада слави" від Євгена Фененка. Чорна сукня облягає її стан. Тому на подіумі Влада рухається повільно. Зупиняється перед високими сходами, які ведуть за лаштунки. Ніяк не може поставити на сходи ногу. А тоді завертає на невисокі бокові східці для робітників сцени.

Серед членів журі — дружина нардепа Анатолія Кінаха Марина, 46 років. До неї підходить донька Зоя.

— Італійці думають інакше, ніж ми, — зазначає Марина після завершення показу. — Мені, наприклад, сподобалося плаття "Миша сіра, офісна".

Діана Домініка отримує кулон "Золоте сонце в діамантах". У ньому — 17 коштовних камінців.

— Підберу до нього ланцюжок і носитиму, — вдоволено каже "ГПУ".

Усі їдуть до ресторану "Сейф". Домінелла хвалить гусячу печінку, приготовлену на груші. Вимагає, аби це передали шеф-кухареві.

— Я об"їхав увесь світ, але такої смачної фуагри ще не їв! — розчулюється маестро.

— Конкурс "Кришталевий силует" обійшовся нам у 250 тисяч доларів, — розповідає "ГПУ" Оксана Новицька. — Ці італійці для мене діамантові.

Зараз ви читаєте новину «Айна Гасе створила плаття зі 120 презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі