середа, 17 червня 2009 17:31

Абрамович купив броньовану яхту

Автор: фото: www.dailymail.co.uk
  За третю свою яхту російський мільярдер Роман Абрамович заплатив 340 мільйонів євро
За третю свою яхту російський мільярдер Роман Абрамович заплатив 340 мільйонів євро

Для російського олігарха 42-річного Романа Абрамовича на німецькій верфі побудували найбільшу у світі броньовану яхту. Судно сягає 170 м завдовжки, коштує 340 млн євро. Назва Eclipse з англійської перекладається як "сонячний удар".

На яхті Абрамович планує попливти до Південно-Африканської Республіки, де 2010 року відбудеться чемпіонат світу з футболу. На палубі є два басейни, дискотека й кінотеатр, 11 кают класу "люкс" для 24 гостей і 70 осіб персоналу. Утримання такого судна коштує 25 млн євро на рік.

Корпус яхти зроблено з куленепробивної сталі, вікна — з броньованого скла. На випадок ракетної атаки її оснащено міні-системою протиракетної оборони, рятувальним катером і двомісною субмариною, яка може занурюватися на глибину до 50 м. Її рух не може простежити жоден радар. У ангарах стоять два гелікоптери.

Eclipse — третя яхта Абрамовича. Ще дві, завдовжки понад 100 м, пришвартовано в Монако.

— Довжина яхти Le Grand Bleu сягає 111 метрів, — обурюється британська співачка 72-річна Ширлі Бейсі. — Вона така велика, що затуляє весь краєвид на гавань. У Монако туристів через це поменшало.

Роман Абрамович також володіє найбільшим у світі приватним літаком і двома підводними човнами. У березні 2008-го він мав $23,5 млрд, за рік втратив майже половину. Нині найбагатшим росіянином вважають колишнього гендиректора "Норнікеля" 44-річного Михайла Прохорова.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович купив броньовану яхту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі