пʼятниця, 27 липня 2018 05:25

"Аборт робити передумала, щоб я не забрала в неї чоловіка"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Донька Наташа стала випивати, — розповідає в листі житомирянка Марія Андріївна, 67 років. — Не маю сил з нею боротися. Що її чекає, якщо не покине оковиту? Було все нормально. Вийшла заміж, народила дитину. А тоді наче здуріла. Її лишили материнства. Внучка живе з батьком".

Листи коментує київський біо­енергетик Валентина Гавура. Запалює свічку. Сканує долонею паспортне фото Наталії. Вона кучерява, кароока.

— Сподівалися, що позбавлення права опікуватися дитиною спонукає доньку зав'язати й повернутися до нормального життя. Але випивка їй дорожча за дитину. Зловживає вже кілька років. Через це має проблеми по-жіночому й хвору печінку. Якщо покине оковиту, зможе знайти роботу та відстояти в суді своє право на ­доньку. Зав'язати їй допоможе родич, який відвезе до диспансеру на лікування.

"Здається, що нашій сім'ї пороблено, — розповідає в листі 65-річна Ганна Адамівна з Рівненщини. — Донька із зятем купили будинок без моєї волі. Тепер хочуть продати, але ніхто не купляє. Також мають старий дім із новим фундаментом, що залитий, поряд. Подали оголошення, але теж глухо. Я купила собі однокімнатну квартиру. Тепер шкодую. Нікому не перейшли дорогу, але негаразди за нами ходять слідом".

— Раджу відкласти до кінця літа будь-які операції з нерухомістю, бо віддасте дім задарма. Навколо багато охочих надурити й нажитися на вашому добрі. До 11 серпня триває сезон затемнень. Два тижні після цього теж не сприяють торговельним операціям. Нерухомість буде важко збути — покупців нема. Восени отримаєте кілька привабливих пропозицій. Першою продасте земельну ділянку з фундаментом. А от квартиру виставляти на продаж не раджу. За неї зараз мало заплатять, а ви краще житло навряд чи знайдете.

"Живу з чоловіком у шлюбі майже 12 років, — пише Юлія з Полтави. — Він старший за мене на 18 років. Для нас обох це другий шлюб. У мене від попереднього залишився син, у нього — дві доньки й троє онуків. Маємо власний бізнес, авто й будинок. Але колишня чоловікова сім'я не залишає в спокої. Його діти мене ненавидять. Зі мною не спілкуються, а він досі відчуває перед ними провину. Вони його сприймають за ходячий гаманець. Із дружиною розлучився за п'ять років до того, як зустрів мене. Досі їй допомагає грошима, Мене завжди переслідує відчуття, що взяла не своє. Його дружина ходить по гадалках, робить усе, щоб повернути чоловіка. А ми через це часто сваримося. На кожне свято в нашому домі скандал".

На фото — блондинка в шкіряній сукні й сонцезахисних окулярах. Її за талію обіймає чоловік у бежевих джинсах і синій тенісці.

— Боятися колишньої дружини не слід. Її зусилля нашкодити вам скоро самій вилізуть боком. Досить картати себе й почуватися розлучницею. Ви не відбивали чоловіка, а познайомилися задовго після того, як він розірвав шлюб. Чоловік вірний вам і втрачати ці стосунки не хоче. Як відчуваєте, що вдома назріває конфлікт, запалюйте стрітенську свічку (освячують у церкву на Стрітення 15 лютого. — ГПУ) та прочитайте "Отче наш". Сварка вичерпає себе, атмосфера в домі налагодиться. Порозумітися з його дітьми не вдасться. Але перейматися через це теж годі. Підтримайте коханого в його намаганнях більше часу проводити з онуками. Для нього важливо бути люблячим батьком і дідом.

"Вперше вийшла заміж у 19 років за хлопця, якого любила, — пише чернігівчанка Любов, 31 рік. — Батьки говорили, що наплачуся, бо любив заглядати в чарку й брехати. Вже через два місяці після весілля підняв на мене руку. Так тривало три роки. Якось познайомив мене зі своїми колегами. Один із них, Сергій, почав телефонувати на мій номер. Чоловік у цей час перестав платити за квартиру, пив, спілкувався ночами з іншими жінками. Наважилася розлучитися, коли побив до струсу мозку. Увесь цей час мене підтримував Сергій. Я знала, що він одружений. Але зізнався, що живе з жінкою тільки заради доньки. Почали зустрічатися. Із його дружиною завагітніли одночасно. Аборт робити вона передумала, щоб я не забрала в неї чоловіка. Я навпаки просила, щоб ішов до неї, але він лишився зі мною.

Клопотів менше не стало. Сергій напозичався грошей у людей і в банку. Підозрілі особи приходили додому. — Погрожували, що заберуть дитину й мене. Коли доньці Тані було 3 роки, я завагітніла вдруге. УЗД показало, що буде двійня. Народила Іринку й Альонку. В обох проблеми з ніжками. В Іринки тяжкий порок серця. Зробили в червні першу операцію. Сергій матеріально допомогти не може. Каже, що працює. Проте в сім'ю грошей не приносить. Не про таке життя мріяла. Пішла від одного чоловіка, а зустріла майже такого самого"

— Не картайте себе, що другий обранець нічим не кращий за попереднього. Завдяки йому маєте доньок, яких любите понад усе. У негараздах підозрюєте колишню дружину Сергія. Вона не упустила б нагоди помститися вам обом, але всі її намагання давно зійшли нанівець. Маєте сильних заступників. Частіше ходіть до церкви й подайте за здоров'я рідних. Ірина перенесе всі операції без ускладнень. Проблеми з ногами теж скоро будуть позаду. Більшість діагнозів — наслідки важких пологів. Покажіть доньок остеопату. Це допоможе позбутися недуг. Старша — потішить успіхами у школі. Вірте у свою дитину. Це додасть їй упевненості в собі. Вона прославить ваш рід.

Зараз ви читаєте новину «"Аборт робити передумала, щоб я не забрала в неї чоловіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі