пʼятниця, 27 травня 2016 05:05

99 відсотків тіла вкрито тату

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Американець Мет Гон позує на фестивалі ”Тату колекшн” у Києві. Під час подорожей світом показує тату на своєму тілі
Американець Мет Гон позує на фестивалі ”Тату колекшн” у Києві. Під час подорожей світом показує тату на своєму тілі

— Щоб зробити всі тату, мені знадобилося 20 ­років і 200 тисяч доларів, — каже американець 45-річний Мет Гон. 21 травня прилетів до Києва на Міжнародний фестиваль "Тату колекшн". Він відбувся на арт-заводі "Платформа" поблизу метро Лісова.

Мет Гон стоїть перед плакатом зі своїм зображенням. Він у самих трусах у чорно-білу клітинку. Все тіло покрите татуюванням — квітами, птахами, драконами, фантастичними створіннями. На руках і пальцях набиті сосиски, гамбургер, хот-дог, морозиво й банан. Тату на голові нагадує шахову дошку.

— Перше татуювання зробив у 16 років, — розповідає Мет. — Тоді набив собі на руці кажана. На тому місці мав родиму пляму, вирішив її закрити. Батьки не заперечували. Дали ­гроші. За два роки захотів покрити татуюванням усе тіло. Працював кухарем у модному ресторані в Новому Орлеані. Отримував непогану зарплату, мав гарні чайові. Гроші на тату відкладав щомісяця. Найбільший біль відчував, коли робив наколки на обличчі, ребрах, по лінії хребта і геніталіях.

Відколи замалював 50 відсот­ків свого тіла, мене почали запрошувати на тату-фестивалі. Роботу покинув. Зараз зароб­ляю лише цим. Щомісяця відвідую зо 20 заходів.

До Мета вишиковується черга охочих сфотографуватися з ним.

— Він такий холодний, — каже білявка у світлій сорочці. — Здається, що торкалася не до живої людини, а до якоїсь статуї.

Мет посміхається дівчині й показує язика. Спереду у нього вставлені золоті зуби. Язик — фіолетовий. Білки очей мають синій і червоний відтінки.

— Забив 99 відсотків тіла, — продовжує він. — Лишилися лише стопи і долоні рук. На них тату не приживається. Набивав кілька разів. За якийсь час зникає.

У паспорті я теж у татуюванні. Під час контролю в аеропортах проблем не виникає. Прикордонники багатьох країн мене вже добре знають. У них на стінах висять мої фотографії.

Гон неодружений. Дітей не має.

— Дівчатам подобаюся, але тривалих стосунків зі мною ніхто не хоче, — додає чоловік. — Одружитися готовий лише з такою ж божевільною.

Попросив набити на всю гомілку козака

— Найбільшу популярність мають графічні та акварельні тату, — каже 28-річний Віктор Кушнірик зі столичної студії "Імперія тату". — Перші частіше замовляють чоловіки, другі більше подобаються дівчатам. Акварельні тату повністю передають гру відтінків, легкі переходи кольорів, прозорість малюнку. Якось набив дівчині на плече метелика на квітці. Вона розказувала: "Боялася, що мама сваритиме. А вона навіть не зрозуміла, що це татуювання. ­Повірила, що то звичайний малюнок".

Популярним став стиль детворк — коли тату складається з великої кількості точок. Переважно це строгі орнаменти і геометричні форми. ­Чоловіки роблять такі на руках, спині чи грудях. Дівчата — у зоні декольте.

Із початком війни все частіше замовляють патріотичні тату. Недавно чоловік попросив набити майже на всю гомілку козака. Він — журналіст, часто їздить у зону АТО. Розповідав: "Як був там минулого разу, потрапив під обстріл. Друзям пообіцяв: якщо виживу — наб'ю козака".

Зараз ви читаєте новину «99 відсотків тіла вкрито тату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі