пʼятниця, 21 грудня 2012 06:00

91 рік прожив винахідник штрихового коду

91 рік прожив винахідник штрихового коду американець Норман Вудланд. Його поховали біля батьків у Нью-Джерсі. Перший штрих-код він намалював на пляжі біля океану. 1952-го отримав патент на винахід. Першим продуктом із штрих-кодом стала жувальна гумка.

27-річного Андрія Горошка поховали у селі Підмонастир Перемишлянського району Львівщини. Він загинув, коли переходив рейки в недозволеному місці й не помітив потяга. У нього лишилися мала дитина і вагітна дружина.

13 грудня справили дев'ятини по львів'янину 71-річному Ярославу Лемику. Був племінником члена ОУН Миколи Лемика, який 1933-го застрелив консула СРСР у Львові на знак протесту проти Голодомору. В радянські часи перефотографовував і поширював дисидентські матеріали.

20 грудня справили сороковини по 76-річній Ганні Поповій, матері голови Київської держадміністрації Олександра Попова. Ганна Харитонівна жила в місті Комсомольськ на Полтавщині. Останнім часом часто хворіла. Ходила, спираючись на два ціпки. Перед смертю казала сусідам, що хоче їхати в Київ до лікарів. 10 листопада молодший син Сергій знайшов її в хаті мертвою. Кажуть, зупинилося серце. Поховали її на Комсомольському кладовищі біля чоловіка Павла.

Минає 40 днів з дня смерті 6-річного Дениса Мамота в Житомирській обласній лікарні від численних побоїв. Три дні не приходив до тями. Мати сказала, що син упав зі сходів. Згодом зізналася, що його побив 31-річний вітчим, бо дитина його не слухалася. Йому загрожує від п'яти до восьми років ув'язнення. У матері є ще 3-річна донька.

Зараз ви читаєте новину «91 рік прожив винахідник штрихового коду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі