вівторок, 29 грудня 2015 05:05

50 років грав Діда Мороза

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.zoloti-vorota.kiev.ua
  Киянин Юрій Борисьонок помер за 10 днів до Нового року. Мав виступати у святкових виставах
Киянин Юрій Борисьонок помер за 10 днів до Нового року. Мав виступати у святкових виставах

Актора 74-річного Юрія Борисьонка кремували на Байковому кладовищі столиці. Він помер 21 грудня від раку легень.

— Юрій Дмитрович 50 років виконував роль Діда Мороза під час новорічних свят. Востаннє бачив його два місяці тому, — розповідає 63-річний Віктор Гирич, директор столичного театру юного глядача на Липках. — Казав, що йому зробили операцію — видалили легеню. Збирався виступати в новорічних виставах.

Юрій Борисьонок закінчив два курси вокального факультету Київської консерваторії та акторський факультет університету ім. Карпенка-Карого. 1974-го став актором столичного театру юного глядача на Липках. Із 2005-го співпрацював із київським театром "Золоті ворота". Був єдиним актором у постановці "Чорний квадрат". 2012 року вона потрапила до Книги рекордів як найтриваліша вистава в суцільній темряві.

На роботу добирався метро. Раніше мав машину, але продав. Казав: навіщо витрачати свій час на затори?

Уперше роль Діда Мороза Борисьонок виконав 1963 року.

— Вчився тоді на акторському факультеті. Знайомі запропонували зіграти Діда Мороза на ранку в дитячому садку, — розповідав актор в інтерв'ю. — Погодився, бо можна було отримати непогану надбавку до стипендії. Серед реквізиту в інституті знайшов скромний кожух і ватну бороду. Мій дебют удався. Відтоді постійно працював на новорічних ранках. Щороку святкові вистави давав майже місяць — двічі на день. Я курю, але доки свято не завершиться, цигарки у рот не брав. Діти не повинні чути від Діда Мороза запах цигарок, а тим більше — алкоголю.

Зараз ви читаєте новину «50 років грав Діда Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі