середа, 10 червня 2015 14:28

Без підтримки Путіна терористи тікатимуть до Криму

Старший співробітник Атлантичної Ради Адріан Каратницький у своїй статті пише, що Володимир Путін втрачає контроль над ватажками бойовиків на Донбасі. Я з ним повністю погоджуються. Путін предметно вже не займається Донбасом. Нещодавно відмовився від проекту "Новоросія", яка мала складатися з восьми областей України, де він теж хотів створити народні республіки як "ДНР" та "ЛНР". Але тут нічого не вийшло - "не загорілося". Хоча він поки ще не відмовляється від окупованої частини Донецької та Луганської областей. Налаштований й надалі тримати їх як зону нестабільності, щоб шантажувати Україну та цивілізований світ. Показово, що напередодні зустрічі Великої сімки почався наступ на Мар'янку. Чому так? Нагадати про себе. Таким чином жахають силою, зброєю та війною. Потім бойовики направили Контактній групі щодо Донбасу свої пропозиції. Хочуть зберегти окремі території Донецької та Луганської областей з особливим статусом, але у складі України. Такі зміни пропонують внести до Конституції. Наче погоджуються із виконанням Мінських домовленостей. Так Росія показує "пряник" після "батога" - наступу.

На Великій сімці критично виступили на адресу Росії. Після того прес-секретар російського президента, заявив, що Путіна це не цікавить. Але насправді він дуже реагує на такі речі, бо є амбітним. Витратив десять років на налагодження стосунків із світом, щоб його там визнавали. А тепер від нього відвернулися. Це Путіна страшенно ображає. Ті, хто його особисто знають, кажуть: якщо в нього заберуть Чемпіонат світу з футболу 2018-го року, це настільки зачепить Путіна, що може призвести до військової ескалації.

Насправді бойовики без підтримки Росії вони за тиждень-два їх там просто не буде. Побіжать до Криму й далі. Бо снарядів та набоїв без російського постачання вистачить саме на такій термін. Пального взагалі дня на три. В Криму вони займатимуться тим самим - прогулюватимуть те, що вкрали. Як це закінчиться, займуться криміналом. Далі їх треба буде жорстко звідти гнати. Але для початку нам потрібно отримати контроль над власним кордоном. Поки нам його не віддають, Путін не відступить. Навіщо президенту Росії така ситуація? Щоб постачати до України війну. Ніхто не скаже, коли ми можемо отримати назад контроль над кордоном. Путін і сам не знає. Реагує ситуаційно. Він не стратег, а тактик, але достатньо сильний. Тут ситуація залежатиме від того, що буде відбуватися на Близькому Сході, зокрема в Ірані, а також в російській економіці. Бо вона пов'язана з його особистим рейтингом. Якщо він падатиме, що Путін зверне на це увагу. Без цього йому не цікаво, що відбувається з економікою та людьми.

Зараз ви читаєте новину «Без підтримки Путіна терористи тікатимуть до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі