неділя, 17 вересня 2023 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ б'ють російську піхоту, окупанти здаються у полон – полковник

ЗСУ б'ють російську піхоту, окупанти здаються у полон – полковник
На Таврійському напрямку Сили оборони щодня знищують по два-три склади боєприпасів окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Під Мар'їнкою у Донецькій області щодня відбуваються до 10-15 бойових зіткнень.

Російські окупанти зазнають значних втрат, на Таврійському напрямку здаються у полон. Про це сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони цього напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ворог не полишає спроб узяти руїни, атакує переважно піхотою. Це мотострільці та зведені загони, я б їх назвав штрафними "Шторм" та "Шторм Z". Техніку максимально береже. Інколи висилає, але переважно атакує піхотою. Наші хлопці досить успішно б'ють, і ворог там зазнає значних втрат", – розповів Штупун.

У районі Роботиного на Запоріжжі українські військові закріплюються і знищують ворога, сказав полковник.

"Ворог стягнув резерви, намагається десь промацати нашу оборону там, де ми захищаємося і закріплюємося, диверсійно-розвідувальними групами", – розповів Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкові удари по російських кораблях: Федоров показав ексклюзивне відео

"Є певні успіхи. Поки що ми про них говорити не будемо, але наші хлопці тиснуть ворога і завдають значних втрат. Загалом на Таврійському напрямку за минулу добу ворог втратив 204 особи. Також знову почали окупанти здаватися в полон. Минулої доби зафіксовано чотири таких випадки", – сказав полковник.

Також знищили шість російських гармат і ще п'ять пошкодили.

На Таврійському напрямку Сили оборони щодня знищують по два-три склади боєприпасів окупантів.

"Інколи вдається знищити щось більш важливе. І увесь час наші воїни як артилеристи, так і відповідні спецвійська намагаються нищити логістику ворога. І максимально утруднювати підвіз як води, харчів, так і боєприпасів і артилерійського, і для стрілецького озброєння", – розповів Штупун.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

В ході штурмових дій українські війська оволоділи Андріївкою на Донеччині, сказали у Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ б'ють російську піхоту, окупанти здаються у полон – полковник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі