середа, 28 квітня 2021 14:33

Зникнення й убивство професора: справа на контролі, але подробиці не розголошують

Зникнення й убивство професора: справа на контролі, але подробиці не розголошують
У Запоріжжі вбили Луая Файсала Муца. Був викладачем національного університету. Зник 10 листопада торік. Фото: facebook.com/arabdiasporzp

Триває слідство в справі про зникнення і вбивство запорізького викладача, професора університету 49-річного Луая Муца.

Один із підозрюваних – раніше судимий 24-річний працівник СТО. Він перебуває під вартою від 31 березня. Запобіжний захід оскаржував в апеляційному суді вчора, 27 квітня. Про це Gazeta.ua повідомила адвокатка дружини вбитого Олена Титаренко.

"Саме його підозрюють у вбивстві професора. Клопотання адвокатів підозрюваного про зміну запобіжного заходу залишили без задоволення. Підозрюваний залишатиметься під вартою до 28 травня", - розповіла Титаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З убитим професором прощалися біля університету: як це було і що кажуть в поліції

Додала, що апеляцію на міру запобіжного заходу подав ще один підозрюваний – чинний поліцейський, який перебуває під домашнім арештом. Її розглянуть 5 травня.

Тим часом у поліції кажуть, що справа перебуває на контролі в керівництва. Проте підозр поки що нікому не оголошували. Інших подробиць поки не повідомляють.

"Є коло людей, які відпрацьовуються. Але хто ці люди, які мотиви злочину – слідство поки що інформацією не ділиться. Коли будуть офіційні підозри – інформація буде оприлюднена", - розповіла начальниця відділу комунікації обласної поліції Олена Лебединська.

Професор ЗНУ та директор центру освітніх послуг іноземних громадян Луай Муц зник 10 листопада торік. Пошуки тривали понад чотири місяці. З'ясувалося, чоловіка задушили, а тіло закопали за 10 км від Запоріжжя. У справі четверо підозрюваних. Один з них погодився співпрацювати зі слідством і отримав статус свідка. Саме він і показав, де знаходиться тіло і розповів обставини скоєння злочину, а разом з цим видав тих, хто був разом з ним. У число трьох підозрюваних увійшов співробітник поліції, громадянин Тунісу і раніше судимий працівник СТО, якому намагалися змінити запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення й убивство професора: справа на контролі, але подробиці не розголошують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі