пʼятниця, 22 жовтня 2021 10:31

Заступнику Єрмака прилетів "коктейль Молотова"

Заступнику Єрмака прилетів "коктейль Молотова"
У двір будинку заступника голови ОП Ігора Жовкви кинули пляшку з легкозаймистою сумішшю. Фото: president.gov.ua

22 жовтня близько 4:00 у двір будинку заступника голови Офісу президента, відповідального за напрямок європейської інтеграції кинули пляшку з легкозаймистою сумішшю.

Підозрюваного затримали. Це 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання, повідомили у департаменті комунікації Нацполіції.

"Чоловік родом із селища Косарі Кам'янського району Черкаської області. Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи. З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер Telegram", – розповіли в поліції.

Мова йде про будинок заступника глави ОПУ Ігоря Жовкви, за даними джерел Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатові в будинок кинули "коктейль Молотова"

За виконану роботу чоловікові обіцяли заплатили $4 тис. після того, як інформація про напад на будинок посадовця з'явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому невідомі.

Внаслідок події ніхто не постраждав.

Уранці 22 вересня на дорозі між селами Лісники й Ходосівка в Обухівському районі Київської області обстріляли автомобіль першого радника президента Сергія Шефіра.

Він саме їхав на роботу. Засідка чекала в лісі. За попередніми даними, стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62 мм.

Шефір не постраждав. Водієві дісталося дві кулі. Поранений зміг вивести авто з-під вогню.

Розглядають три основні версії злочину: у зв'язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави й для дестабілізації політичної ситуації в країні. Також розглядають версію за участі спецслужб іноземних держав.

Зараз ви читаєте новину «Заступнику Єрмака прилетів "коктейль Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі