вівторок, 05 березня 2024 11:38

Законні цілі для Сил оборони: у ЗСУ розповіли, звідки РФ запускає дрони

Законні цілі для Сил оборони: у ЗСУ розповіли, звідки РФ запускає дрони
Росіяни запускають ударні дрони із тимчасово окупованого Криму. Фото: suspilne.media

Російські загарбники намагаються маневрувати під час дронових атак по Україні.

Ворог усвідомлює, що майданчики, звідки запускаються безпілотники, є законною ціллю для українських оборонців. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"В основному ми спостерігаємо запуски таких дронів з території тимчасово окупованого Криму, більш-менш нам відомі локації, з яких це відбувається. І зі східного узбережжя Азовського моря, безпосередньо з території Росії, - сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог вдарив дронами по Одещині - повідомили про наслідки

За її словами, вночі 5 березня дрони росіяни запускали з тимчасово окупованого Криму. Частину шляху прокладали над акваторією Чорного моря. Гуменюк наголосила, що у ЗСУ володіють інформацією про те, де знаходяться майданчики запуску.

"Також ми обізнані, що ворог, і це зрозуміло, потужно організовує протиповітряну оборону цих об'єктів, оскільки розуміє, що це основний спосіб терору сьогодні для нього", - зазначила Гуменюк.

За її словами, загарбники намагаються дронами компенсувати зменшення кількості ракетних ударів через потужний тиск на російську авіацію.

"Тому робота над цим ведеться і в принципі сезон "бавовни" в Криму ніхто не закривав, а весна його поширює", - додала Гуменюк.

Вночі проти 5 березня російські загарбники вчергове атакували Україну ударними дронами. Ворог застосував 22 БпЛА типу Shahed.

У результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони України 18 ударних БпЛА було знищено в межах Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «Законні цілі для Сил оборони: у ЗСУ розповіли, звідки РФ запускає дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі