понеділок, 28 квітня 2014 14:41

Спецтема: Війна на Донбасі

Захоплений терористами Слов'янськ не блокували в межах АТО — СБУ

Захоплений терористами Слов'янськ не блокували в межах АТО — СБУ

Захоплене терористами місто Слов'янськ Донецької області не блокувалося учасниками антитерористичної операції. Про це сьогодні на брифінгу повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко, відповідаючи на питання журналістів, яким чином політик Олег Царьов зміг з легкістю в'їхати в нібито заблоковане місто.

"А хто вам сказав, що там відбувається блокування? ... Як ви собі це уявляєте? Це місто, живе місто, туди люди заїжджають, виїжджають. А Царьов у нас - кандидат в президенти. Ви теж можете в Слов'янськ проїхати. Тільки Царьова не візьмуть у полон, а вас візьмуть, тому що ви - журналіст", - цитує Остапенко ЛІГАБізнесІнформ.

На запитання, чи вистачає у правоохоронних органів сил для проведення антитерористичної операції в Донецькій області, Остапенко відповіла: "Україна сьогодні зіткнулася з серйозним і підготовленим противником. При цьому сама Україна дуже ослаблена через ті події, про які ми знаємо. Практично кілька років режим працював на те, щоб знесилити Україну, щоб залишити її без армії, без Служби безпеки, без розвідки. Коли прийшла нова влада, увійшла в ці приміщення, довелося починати все з нуля... Як вже говорив Крутов (керівник АТО, - ред.) в п'ятницю, зараз відбувається перехід, ми намагаємося з коліс перебудуватися, тому що такої війни Україна ще не знала. За підручниками досі вчать тактику другої світової війни або за якимось локальним війнам, які Україну не торкнулися, і сьогодні дуже важко в умовах, коли люди не знають, як воювати, але повірте, вони вчаться".

Нагадаємо, 25 квітня прес-служба МВС повідомила, що підрозділи Національної гвардії перекрили усі виїзди зі Слов'янська. "Щоб не дати терористам можливості отримати підкріплення, керівництвом держави було прийнято рішення повністю заблокувати місто Слов'янськ", - підкреслив командувач Національною гвардією.

Раніше в.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський заявив, що в Слов'янську сьогодні розпочато другий етап антитерористичної операції проти бандформувань В'ячеслава Пономарьова і російських диверсантів.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений терористами Слов'янськ не блокували в межах АТО — СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі