вівторок, 28 квітня 2020 22:11

Загадкова загибель Дениса Чаленка: хлопця могли застрелити

Загадкова загибель Дениса Чаленка: хлопця могли застрелити
14-річного Дениса Чаленка із Прилук знайшли мертвим на залізничній колії. Справу розслідують пів року. Фото: fakty.ua

У справі про загадкову загибель 14-річного Дениса Чаленка з Прилук на Чернігівщині з'явилися нові подробиці.

Хлопця, якого, за даними офіційного слідства, збив потяг, насправді могли застрелити. Про вбивство дитини заявляють батьки, посилаючись на світлини з матеріалів справи. Там є куртка хлопця з отворами на спині - ймовірно від кулі. У тому ж самому місці у Дениса була роздроблена кістка лопатки.

"Дійсно, на куртці є наскрізне пошкодження, яке, можливо, свідчить про вогнепальне поранення. Якщо ми побачимо куртку, то вона вся розірвана зі спини. Коли робили слідчий експеримент, куртка не зачепилась. Справа гальмується. Поліція знає, хто є вбивцею", - каже адвокат родини Володимир Білик, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Дениса Чаленка: батьки показали сліди побиття на тілі сина

Крім того, слідчий експеримент показав, що поїзд не збивав хлопця. На кадрах видно: потяг їде над манекенами, що імітують загиблого, але не чіпляє жодного з них. Пів року справу розглядають у Києві, але безрезультатно. Слідчі лише заявляють, що не знайшли слідів побиття на тілі хлопця. Крім того, й потяг його не збивав.

Батьки переконані: справу навмисне затягують. Саме тому вони звернулися до президента і генпрокурора з проханням особисто проконтролювати справу. У ГПУ справу Чаленка не коментують - посилаються на таємницю слідства.

"Я звертаюся до генерального прокурора, до президента, щоб звернули увагу. Завтра за дитиною буде пів року. Щоб людям просто приділяли увагу, щоб працювали органи", - каже батько загиблого підлітка Віктор Чаленко.

Тіло підлітка знайшли на залізничній колії ввечері 29 жовтня торік. Він не повернувся із занять боксом. Поліцейські говорили, що хлопця збив поїзд. Батьки одразу були переконані — Дениса вбили й поклали на рейки мертвого.

Зараз ви читаєте новину «Загадкова загибель Дениса Чаленка: хлопця могли застрелити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі