вівторок, 27 грудня 2011 11:49

За вбивство брата Арбузова прокурор просить мільйон і довічне ув'язнення

За вбивство брата Арбузова прокурор просить мільйон і довічне ув'язнення
Антон Ігольников. Фото з соцмережі "Одноклассники"

Адвокат вважає, що прокуратура вдалася до фальсифікації, щоб помститися винному вищою мірою.

У Донецьку судять 49-річного фінансового директора ВАТ "Укруглестрой" Антона Ігольникова, який звинувачується в хуліганстві і вбивстві. 18 липня після роботи він приїхав до ЖЕКу у своїх справах, проте питання вирішити не вдалося і в запалі гніву зарізав очевидця, який опинився поруч. Жертвою виявився 43-річний Геннадій Слівний - мешканець будинку, в якому розташована житлова контора. Загиблий був двоюрідним братом глави Нацбанку Сергія Арбузова.

26 грудня під час засідання у Ворошиловському райсуді державний обвинувач зажадав для Ігольникова вищу міру покарання - довічне позбавлення волі.

Прокуратура вважає, що Ігольников повинен відшкодувати родині загиблого моральну шкоду в розмірі мільйона гривень.

Згідно висновків слідства, підсудний перебував під впливом алкоголю і наркотиків. Він також напав на співробітницю ЖЕКу з металевою трубою, кілька разів ударив жінку по потилиці. Після того як вона вирвалася і закрилася у своєму кабінеті, Ігольников зламав дверний замок і намагався бити жінку, просовуючи трубу в двері.

Слівний зайшов до ЖЕКу до знайомих. Виконуючи свій громадянський обов'язок щодо припинення хуліганських дій, він став на захист літньої жінки. Відібрав у Ігольникова трубу, і за це одержав два ножових удари. Один з них - у серце.

Адвокат Ігольникова Олександр Саркісов вважає, що підсудний мав вагомі підстави для обурення роботою "житловиків". Він з'ясовував стосунки з диспетчером, тому що 15 липня з вини ЖЕКу затопило одну з двох квартир Ігольникова. На горищі прорвало трубу, аварія завдала шкоди, але адміністрація відмовилася видати відповідний акт.

"Це стало спусковим гачком", - підкреслив адвокат.

Підсудний Ігольников жалкує, що так сталося. Він запевняє, що розкаявся. Але при цьому наполягає, що в ЖЕКу була бійка і його били. Сім'я фінансового директора заявила про готовність компенсувати заподіяну шкоду. Перед початком засідання адвокат Саркісов передав вдові загиблого квитанцію про переведення в 100 тисяч гривень. Як сказав представник підсудного, це лише часткова компенсація морального збитку.

У той же час захисник виголосив промову, якою дав зрозуміти, що в лінії обвинувача вбачається прагнення помститися вбивці високопоставленого родича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчанин жорстоко вбив двох зустрічних, які попалися під гарячу руку

"Покарання, яке просить прокуратура, не відповідає тяжкості скоєного. І ось приклад - Лозінський полював на людину, убив з особливою жорстокістю, не визнав провину, намагався очорнити потерпілого, і отримав 15 років", - зазначив Олександр Саркісов.

За наявною судової практики в нашій країні вищу міру покарання не дають злочинцям, які скоїли вбивство вперше. Ігольников же не судимий.

Крім того, адвокат вважає, що завищений розмір позову.

"Матері Гонгадзе потрібно 500 тисяч", - послався на судову практику Саркісов.

Нарешті, Олександр Саркісов попросив суд винести окрему ухвалу щодо працівника прокуратури.

"Тут очевидні сліди фальсифікації, - вважає адвокат. - Якби Ігольников, який важить 100 кг, має зріст 180 см, бив жінку трубою (яка виявилася деталлю від пилосмока - ред.), були б сліди. Але експерт вм'ятин не виявив - трубка рівна".

Захисник просив виправдати Ігольникова за статтею "Хуліганство". На його думку, Ігольников не був п'яним. Він близько року перебував у депресії і цим пояснюється його неадекватна і агресивна поведінка.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство брата Арбузова прокурор просить мільйон і довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі