вівторок, 15 жовтня 2024 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу ЗСУ відбили майже дві сотні ворожих атак - оперативні дані з передової

За добу ЗСУ відбили майже дві сотні ворожих атак - оперативні дані з передової
Українські війська відбивають російські атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби по всій лінії фронту загалом зафіксовано 198 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару, застосувавши одну ракету. А також 44 авіаційних удари, задіявши 78 КАБів. Ворог також здійснив 3059 обстрілів, 123 з них - із РСЗВ. Про це вранці 15 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас за добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали чотири удари по скупченнях живої сили противника, уражено три пункти управління та одну інженерну споруду окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники хочуть взяти Покровськ в оточення - військовий експерт

На Харківському напрямку відбулося дві ворожих атаки в районі Тихого.

На Куп'янському напрямку, за добу окупанти здійснили 26 атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії противника в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Колісниківки, Голубівки, Петропавлівки, Першотравневого, Лозової та Вишневого.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 37 атак загарбників поблизу населених пунктів Новоєгорівка, Новолюбівка, Греківка, Невське, Терни, Ямполівка, Торське та Зарічне. Основні зусилля ворог направляв у бік Невського, де провів ще вісім атак.

На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито три штурми поблизу Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку ворог чотири рази намагався прорвати оборону ЗСУ в районах Оріхово-Василівки та Диліївки.

Неподалік Щербинівки на Торецькому напрямку ворог здійснив три атаки.

Українські захисники відбили 40 ворожих штурмів різної інтенсивності на Покровському напрямку, в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Мирноград, Лисівка, Селидове, Гродівка, Новотроїцьке та Новопавлівка.

Ворожі атаки на Курахівському напрямку Сили оборони відбили у районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурине, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка, Георгіївка та Водяне. Там окупанти 50 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки, Новодмитрівки та Антонівки.

На Времівському напрямку ЗСУ відбили три атаки окупантів в районі Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення неподалік Малої Токмачки та Новоданилівки.

Вісім атак окупантів не мали успіху на Придніпровському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

У Курській області за минулу добу авіація ворога завдала 12 авіаударів, скинувши при цьому 16 керованих авіабомб по території РФ.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбницьким військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу", - додали у Генштабі.

Загалом минулої доби українські захисники знешкодили 1210 російських загарбників.

Ворог також втратив 13 танків, 44 бойових броньованих машини, дев'ять артилерійських систем, 10 БпЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 32 автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «За добу ЗСУ відбили майже дві сотні ворожих атак - оперативні дані з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі