четвер, 26 жовтня 2017 07:43

"За 20 хвилин до закінчення ефіру моторолера ще не було на місці подій" - нові подробиці вибуху
8

Вибух у Києві кваліфікували як теракт. Розслідувати подію буде СБУ
Фото: ТСН
Вибух у Києві кваліфікували як теракт. Розслідувати подію буде СБУ
Вибух у Києві кваліфікували як теракт. Розслідувати подію буде СБУ
Вибух у Києві кваліфікували як теракт. Розслідувати подію буде СБУ
Вибух у Києві кваліфікували як теракт. Розслідувати подію буде СБУ

Увечері 25 жовтня на вул. Міцкевича у Солом'янському районі Києва пролунав вибух. Це сталося близько 22:00 біля студії телеканалу "Еспресо.TV": звідти саме виходили гості ефіру - народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала.

"О десятій годині ми закінчили прямий ефір. Бала і Мосійчук о 22:01 залишили студію. Біля гостьового дивана впродовж хвилини обговорювали тему бесіди. Потім вони східцями пішли на перший поверх. Секунд через 30 пролунав вибух, від якого заклало вуха", - розповіла гостьовий редактор Ірина Узлова.

За її словами, охоронці побачили на моніторах, що вибухнув моторолер.

За словами працівників "Еспресо", які були біля офісу, за 20 хв. до закінчення ефіру моторолера не було на місці подій.

"Ми одразу почали викликати "швидку", поліцію. Бала сидів на східцях біля магазину, у нього були осколкові поранення спини. На місці йому надали невідкладну допомогу. Потім його повезли до лікарні", - додала гостьовий редактор.

Також про ситуацію у перші хвилини після вибуху розповів один зі свідків події.

"Я прибіг на звук і побачив, що були потерпілі. Постраждали машина і мотоцикл. Лежали двоє людей. Один з потерпілих був біля під'їзду. Людина біля мопеда ще подавала ознаки життя", - розповів свідок.

У результаті постраждали п'ятеро людей.

30-річний охоронець Мосійчука, співробітник полку поліції особливого призначення Руслан К., своїм тілом фактично закрив депутата. Дорогою до лікарні охоронець помер. У нього залишилась вагітна дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух біля телеканалу: повідомили про загиблого

Постраждали також Ігор Мосійчук та Віталій Бала. Депутата госпіталізували до клініки "Борис", діагностували осколкові поранення кінцівок, спини і живота. Його прооперували. Зараз, за словами лікарів, поранення не загрожують життю народного депутата.

Віталій Бала важко пораненений. За словами лідера Радикальної партії Олега Ляшка, у нього пошкоджені легені, печінка, внутрішні органи. Політтехнолог Олексій Голобуцький додав, що у Бали - проникаюча травма через ребра в діафрагму, печінку. Близько третьої ночі Голобуцький написав у Facebook, що Балу прооперували, його стан стабільний.

Внаслідок вибуху постраждали ще дві людини. За інформацією "Еспресо", це місцева жителька Надія Т. та чоловік 1981 року народження Михайло М. Ймовірно, це випадкові перехожі.

Вибух кваліфікували як теракт. Розслідуванням займатиметься ГУ СБУ у Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме столична прокуратура.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько вважає, що за замахом на його однопартійця Ігоря Мосійчука стоїть лідер Чеченської республіки Рамзан Кадиров.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «"За 20 хвилин до закінчення ефіру моторолера ще не було на місці подій" - нові подробиці вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі