четвер, 25 жовтня 2018 17:38

"Вибухівка була на магніті" - засуджена за вбивство українського офіцера розповіла деталі

"Вибухівка була на магніті" - засуджена за вбивство українського офіцера розповіла деталі
Юлію Прасолову з Донеччини засудили на 12 років за вбивство українського полковника Олександра Хараберюша. Підклала під його авто вибухівку та активізувала її. Фото - ТСН

25 жовтня минув термін подачі апеляції Юлії Прасолової. 25 вересня її засудили на 12 років вбивство українського офіцера контр-розвідника Олександра Хараберюша. Під його авто вона встановила радіокеровану міну.

"Я не знала, хто ця людина. Я її навіть не бачила. Мені тільки показали чорно-білу фотографію. Сказали номера авто і де буде стояти. Вибухівка була на магніті. Я лягла під машину і встановила. Сказали потім прослідкувати, чи він сяде в авто і подзвонити. Пішов перший гудок, а на другому – вибух", - розповідала Юлія перед вироком, передає ТСН.

Хто був організатором та замовником – вона точно не знає. Каже, люди у формі ДНР. Інструкції їй передавав знайомий Максим. Після того її посадили на наркотики.

"Був стрес, пила, але наркотики не вживала. З ними погодилася. Покурили трави, випили, потім запропонував понюхати - понюхали. Потім почав систематично телефонувати і приїжджати, і привозити наркотики. Ну, дізнався якісь хворі місця", - додає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство полковника СБУ: родичі затриманої не вірять у її причетністть

Одразу після загибелі Хараберюша Юлії наказали виїхати з Маріуполя в Донецьк. За вбивство заплатили $15 тис, які вона одразу витратила на наркотики та гулянки. Казали, не повертатися півроку. Жінка була впевнена, що її теж мають вбити.

"Вони контролювали кожен мій крок. Тобто я куди б не їздила, я їх попереджала, тому що вони за мною стежили. Я так розумію, вони боялися, щоб я не захотіла раптом розповісти. Ну, коли я попередила, що поїду до друга, Максиму це не сподобалося. Коли я повернулася він взагалі дуже багато знав: де, як, що я робила. Потім я поїхала вдруге. Заарештували мене, коли поїхала втретє. А я хотіла робити закордонний паспорт і тікати, поки не вбили", - додає.

Про свій вчинок засуджена шкодує. Каже, загубила своє життя і військового. У те, що відсидить термін і вийде на свободу – не вірить.

Полковник Служби безпеки України 39-річний Олександр Хараберюш загинув 31 березня торік. Машину, якою їхав на роботу, підірвали в центрі Маріуполя на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Вибухівка була на магніті" - засуджена за вбивство українського офіцера розповіла деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі