середа, 02 травня 2018 08:31

Вибух авто в Києві: друзі загиблого говорять про вбивство

Вибух авто в Києві: друзі загиблого говорять про вбивство
Поховали журналіста Віталія Кукса, який загинув від вибуху гранати в автомобілі Chevrolet. Фото — поліція Києва

У Києві 1 травня на Байковому кладовищі поховали журналіста Віталія Кукса, який загинув від вибуху гранати в автомобілі Chevrolet. Він служив у АТО зв'язківцем, багато писав про військову техніку.

За попередніми даними, граната вибухнула саме в руках журналіста, а за кермом авто був 24-річний Андрій Сіроштан. Те, що сталося в машині, нардеп Ігор Мосійчук назвав сімейними розборами між вітчимом і пасинком. У поліції цю інформацію не підтвердили, її спростували друзі загиблого, передає ТСН.

За даними друзів загиблого журналіста, в автомобілі знаходився хлопець його доньки.

Друг загиблого Сергій Супрун відкидає будь-які сімейні сварки із застосуванням гранати та розповідає, що близькі помітили зміни в поведінці Віталія. За кілька днів до інциденту він змінив водія і видалив свою сторінку в соцмережі.

"Віталіка забирала і завозила Лариса безпосередньо з роботи. І він за кілька днів попросив, щоби його забирав і завозив хтось інший. І ось кимось іншим виявився Андрій", - пояснив Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік підірвав гранатою будинок

Бойовий побратим Кукси Олег Халупський переконує, що Віталій умів поводитися зі зброєю, знав усі ризики поводження з гранатами, тож відкидає версію про необережне поводження із боєприпасом.

"Те, що Віталік не став би гратись з гранатою – це факт. Він був дуже далекий від гранати. Міг користуватись, знав, що це таке, але гратися він би не став", - зазначив він.

Тим часом поліція максимально засекретила розслідування вибуху. Відомо, що поранений отямився і його допитали, він перебуває в лікарні, стан його критичний. Вхід до його палати охороняють.

Також родичі письмово попередили лікарів про відповідальність за поширення будь-яких відомостей, тож медики ніякої інформації не надають.

27 квітня на вулиці Михайла Драгоманова, 44-А в автомобілі Chevrolet вибухнула граната. За даними ЗМІ, внаслідок цього вибуху загинув 45-річний журналіст Віталій Кукса. У поліції повідомили, що загиблий і поранений - кияни і були знайомі. Правоохоронці розглядають дві версії подій - або хтось сторонній закинув в автомобіль гранату, або необережне поводження з вибуховим пристроєм.

Зараз ви читаєте новину «Вибух авто в Києві: друзі загиблого говорять про вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі