неділя, 20 листопада 2022 16:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відповіли, коли слід очікувати нових масованих ударів від РФ

ЗСУ відповіли, коли слід очікувати нових масованих ударів від РФ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомиі, чи слід очікувати ракетних ударів РФ у наближчі дні. Фото: armyinform

Нових масованих ударів від росіян по території України можна чекати будь-коли.

Втім, тут є важливим нюансом виробництво достатньої кількості ракет, яке потребує від одного до двох тижнів. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Ворог не полишив спроб схилити Україну до якихось переговорів, перемир'я, щоб використати для себе, аби перегрупуватися та наростити потенціал і вдарити знову. Удари можна очікувати будь-коли, бо також РФ не полишає й намірів залишити нас в блекауті", – наголосив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світу цікаво спостерігати за "нелюдським експериментом" Путіна: Подоляк про обстріли України

За словами речника, якщо росіяни щодня завдаватимуть таких масованих ударів, то в них ракет точно не залишиться. Тому не слід очікувати ударів сьогодні чи завтра.

"Вони щось десь накопичують, на виробництвах своїх підтягують. У РФ є "Іскандери", але вже в малій кількості. А "Калібри" і ракети Х-101 росіяни продовжують виготовляти", – пояснив Ігнат.

Вранці 17 листопада Росія масовано атакувала Україну. Вибухи пролунали в Харкові, Одесі та Дніпрі. Є значні руйнування та поранені.

В інших областях спрацювали сили ППО.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Вибухи пролунали в Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях.

Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відповіли, коли слід очікувати нових масованих ударів від РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі