понеділок, 03 червня 2024 11:32

Ворог випустив понад 60 КАБів - Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Ворог випустив понад 60 КАБів - Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту
Українські війська відбивають атаки загарбників на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 78 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет. А також 39 авіаударів із застосуванням 63 КАБів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загарбники здійснили понад 2500 обстрілів з різних типів озброєння, в тому числі 89 із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Противник завдавав авіаційних ударів у районах 22 населених пунктів Харківської, Донецької та Запорізької областей.

За добу, що минула, Повітряні сили, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 17 районів зосередження особового складу противника та кілька інших важливих об'єктів, зокрема два пункти управління та два ворожих засоби ППО.

Від початку цієї доби, станом на 10:30 на фронті вже відбулося 28 бойових зіткнень. Російські окупанти здійснили 472 обстріли позицій українських військ та населених пунктів із різних типів озброєнь. Також агресор завдав два ракетних удари із застосуванням шести ракет та 28 ударів дронами-камікадзе.

На Харківському напрямку від початку доби активних штурмових дій ворога не відбувалось. Українські захисники продовжують нарощувати оборонні спроможності.

За минулу добу загальні втрати загарбників на цьому напрямку склали: 130 осіб, із них 59 – безповоротні, та 40 одиниць озброєнь і військової техніки. Знищено три танки, бойову броньовану машину, одну артилерійську систему, 14 БпЛА, 12 автомобілів, три одиниці спецтехніки. Пошкоджено – один танк, дві артсистеми, два автомобілі та одну одиницю спеціальної техніки. Крім того, уражено три склади з боєприпасами, один склад пально-мастильних матеріалів та 12 бліндажів окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського анонсували нові позитивні рішення партнерів щодо ППО для України

На Куп'янському напрямку триває ворожа атака в районі Невського. Ситуація там напружена.

У районі Тернів на Лиманському напрямку спроба противника наблизитися до позицій українських військ успіху не мала.

На Сіверському напрямку від початку доби ворог здійснив уже п'ять спроб прорвати українські оборонні рубежі в районах Виїмки та Роздолівки. Одну атаку відбито, чотири – тривають. Ситуація контрольована.

У районі Кліщіївки на Краматорському напрямку відбито атаку противника, триває бій біля Іванівського. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Покровському напрямку ситуація залишається загостреною - триває 11 боєзіткнень в районах Зеленого Поля, Новопокровська, Новоселівки Першої, Калинового та Невельського. Ситуація під контролем Сил оборони України.

Учора російські загарбники на цьому напрямку втратили 400 осіб, з них 134 – безповоротні. Знищено один танк, три ББМ та сім артсистем. Пошкоджено чотири бойові броньовані машини, дві гармати та автомобіль.

На Курахівському напрямку в районах Парасковіївки та Водяного тривають три боєзіткнення. Українські захисники контролюють ситуацію. Втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку зупинено дві спроби ворога просунутися в напрямках Роботиного та Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, відбито атаку ворога в районі Кринок.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

"Сили оборони вживають усіх заходів для зриву ворожих планів. Наша артилерія, ракетники, авіація та оператори безпілотних систем працюють відповідно до поставлених завдань", - додали у Генштабі.

ЗСУ вже почали застосовувати американську зброю для ударів по об'єктах на території РФ.

Українці можуть використовувати надані США ракети і артилерію для ураження деяких російських позицій за лінією фронту, повідомив командир батальйону "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «Ворог випустив понад 60 КАБів - Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі