середа, 19 лютого 2014 11:38

"Врадіївські ґвалтівники" програли апеляцію і сидітимуть 15 років

"Врадіївські ґвалтівники" програли апеляцію і сидітимуть 15 років
Фото: tvi.ua

Апеляційний суд Миколаївської області завершив слухання щодо апеляції засуджених у справі про зґвалтування Ірини Крашковой з Врадіївки. Суд постановив залишити без змін вирок Первомайського міськрайонного суду від 29 листопада 2013 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перше засідання щодо апеляції пройшло 18 лютого, на ньому всі засуджені, крім Сергія Рабиненка, назвали рішення Первомайського міськрайонного суду від 29 листопада незаконним і попросили його відмінити. Адвокат таксиста С.Рабиненка Андрій Гончарук попросив для свого підзахисного не скасувати обвинувальний вирок суду, а пом'якшити покарання. Засідання суду закінчилося дебатами і останнім словом підсудних.

У середу Апеляційний суд Миколаївської області виніс остаточне рішення за апеляційними скаргами засуджених за злочин проти мешканки Врадіївки І.Крашкової - залишити без змін вирок Первомайського міськрайонного суду.

Як повідомлялося, 27 червня 2013 р. у Врадіївці (Миколаївська обл.) троє чоловіків затягнули І.Крашкову в автомобіль, вивезли в лісосмугу, зґвалтували і намагалися вбити. Кривдниками виявилися два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук і капітан Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист С.Рабиненко.

Зокрема, рішенням Первомайського міськрайонного суду від 29 листопада Є.Дрижак отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією всього майна, Д. Поліщук також отримав строк 15 років з конфіскацією всього майна, С.Рабиненко - 11 років з конфіскацією майна.

Є.Дрыжак і Д.Поліщук втратили офіцерські звання. Колишньому заступнику начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайлу Кудринському оголосили вирок у вигляді 5 років ув'язнення. Також його позбавили офіцерського звання.

Суд також постановив стягнути з Є.Дрижака і Д.Поліщука по 150 тис. грн, а С.Рабиненка - 100 тис. грн на відшкодування моральної шкоди на користь І.Крашкової.

 

Зараз ви читаєте новину «"Врадіївські ґвалтівники" програли апеляцію і сидітимуть 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі