пʼятниця, 08 квітня 2011 20:37

Впіймали злодія, який обікрав музей Івана Франка

Впіймали злодія, який обікрав музей Івана Франка

Прикарпатські міліціонери затримали чоловіка, який на Прикарпатті обікрав музей Івана Франка. Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області.

За словами начальника СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області Василя Гультайчука, наприкінці березня цього року у селі Криворівні обікрали музей Івана Франка, розбивши вікно. Зникли автентичні речі, зокрема, гуцульські цимбали, яким понад сто років, бесаги, скрипка, виготовлені майстрами – сучасниками Івана Франка. Всі експонати мають історичну і мистецьку цінність.

Зазначимо, музей Івана Франка існує з 1953 року у помешканні місцевого різьбяра Василя Якіб'юка, у якого свого часу часто зупинявся Іван Франко. Музей відомий не лише в Україні, а й за її межами. Експозиція музею налічує чимало автентичних речей, які дають можливість дізнатися про тогочасне життя і звичаї гуцулів, а також відчути дух часів Каменяра.

За словами начальника Верховинського райвідділу міліції Миколи Білашевського, у перші дні проведення розшукових заходів була знайдена скрипка, а також встановлено ймовірного злодія. Його цілеспрямовано шукали як на території Івано-Франківщини, так і в сусідній Львівській області.

Зусилля співробітників карного розшуку увінчалися успіхом учора уночі, коли підозрювана особа була затримана у рейсовому автобусі, що прямував у курортне містечко Яремче. До ранку міліціонери встановили місцезнаходження практично усіх речей, викрадених з музею.

"Як з'ясувалося, 25-річний зловмисник, уродженець Косівського району, обікрав музей з корисливих мотивів. Виїхавши за межі області, він шукав можливість продати викрадені речі у приватні колекції поціновувачів старовини. В ході проведення розшукових заходів працівники міліції відшукали експонати музею у приватного колекціонера в одному з райцентрів Івано- Франківщини. Чоловік зізнався, що придбав музичні інструменти, предмети взуття і реманенту за 1600 гривень", - йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

У суді вирішуватимуть питання про арешт затриманого, якому за скоєння крадіжки загрожує ув'язнення терміном від 3 до 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Впіймали злодія, який обікрав музей Івана Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі