неділя, 27 жовтня 2024 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається прорвати оборону українських військ - оновлені дані Генштабу

Ворог намагається прорвати оборону українських військ - оновлені дані Генштабу
Ворог продовжує намагатись прорвати оборону українських військ - оновлені дані Генштабу. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Станом на 27 жовтня кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 84.

Сьогодні від ворожих артилерійських обстрілів з території РФ постраждали райони населених пунктів Хрінівка, Блешня, Вороб'ївка Чернігівської області; Кореньок, Басівка, Новеньке, Ободи, Олександрівка, Бояро-Лежачі, Велика Берізка, Старикове, Лісне, Степанівка, Чернацьке Сумської області, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також ворог вдарив авіацією по районах Степного, Біловодів, Басівки та Юнаківки, що на Сумщині, загалом скинувши 12 авіаційних бомб, йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку російські окупанти двічі штурмували оборонні рубежі українського війська у районі Вовчанська, українські захисники відбили атаки росіян.

На Куп'янському напрямку противник 13 разів активно йшов на позиції українських підрозділів у районах Кіндрашівки, Синьківки, Колісниківки, Кругляківки, Лозової, Загризового, Першотравневого та Вишневого. Українські воїни стійко тримають оборону, шість боєзіткнень ще тривають. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила дев'ять атак на позиції українців поблизу Чернещини, Новомихайлівки, Макіївки, Тернів, Зарічного, Серебрянки та Григорівки.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили дві штурмові дії за підтримки армійської авіації поблизу Оріхово-Василівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ назвали нову кількість знешкоджених загарбників

На Торецькому напрямку росіяни намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій неподалік Щербинівки та Нью-Йорка, де Сили оборони відбили чотири атаки. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардуванню піддаються райони Олександро-Калинового та Романівки.

На Покровському напрямку противник вже здійснив 15 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Миролюбівки, Променя, Крутого Яру та Селидового. Сили оборони стримують натиск і на даний час відбили десять атак противника. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Новоселидівки, Новодмитрівки, Курахівки, Максимільянівки, Антонівки, Курахового та Катеринівки. За уточненою інформацією, за сьогодні відбито 19 атак окупаційної армії, дві атаки тривають.

На Времівському напрямку триває атака в районі Новоукраїнки, крім того, ворог скинув чотири керовані авіаційні бомби у район Великої Новосілки.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти активно застосовували авіацію, так, в районі Малої Токмачки ворог скинув 12 КАБ та завдав по Білогір'ю двох ударів 40 некерованими авіаційними ракетами.

На Придніпровському напрямку противник тричі безрезультатно намагався вибити українських воїнів із займаних позицій.

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по своїй території. Відомо, що за сьогодні росіяни здійснили 15 авіаційних ударів по Курській області - застосував 18 авіабомб.

Зазначається, що ситуація на фронті залишається напруженою.

"Ворог, попри значні втрати, які завдають йому наші захисники, продовжує спроби прорвати оборону українських військ", - наголосили у Генштабі.

У Курській області росіяни вирішили штурмувати позиції 95-ї бригади ДШВ ЗСУ.

Однак, українські десантники вщент розбили ворога. Двох загарбників узяли в полон. Про це повідомили Десантно-штурмові війська ЗСУ.

"Найманці зі 155-ї бригади морської піхоти та так званого спецпідрозділу "Ахмат" готувалися бравурно захопити українські позиції, знімали відео, які вони сильні та хоробрі", - йдеться у повідомленні

Однак, у ДШВ зазначили, що вся впевненість загарбників у собі на полі бою "здулася", і вони один за одним загинули.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається прорвати оборону українських військ - оновлені дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі