середа, 31 січня 2007 12:00

Volvo готова виплатити українцю компенсацію у $43 мільйони

 

Вчора у головному офісі Volvo Car Corp. повідомили, що компанія може розглянути можливість виплати українцеві Сергію Коваленко компенсації у розмірі $43 мільйони за травми, які він отримав під час аварії. Про це сказала менеджер відділу зв"язків з мас-медіа Volvo Car Corp. Катаріна Паулссон.

- Ми ще не отримували документів з Верховного суду і Вищої ради юстиції. Ми не знаємо, що робити, якщо українські інстанції будуть на стороні Сергія Коваленко. Ми вирішуватимемо, чи подаватимемо апеляцію або ж виплатимо гроші, - заявила Паулссон.

До цього в головному офісі наполягали на невинності компанії в ДТП, стверджуючи, що автомобіль просто перекинувся, і не розглядали можливості виплати грошей взагалі.

У 1998-му Сергій Коваленко не впорався з керуванням свого авто Volvo С70 Сoupe і врізався в дерево. Подушки безпеки не спрацювали, і водій отримав важкі травми, після чого подав до суду на корпорацію Volvo.

31 січня 2006 року Залізничний райсуд Сімферополя задовольнив його позов до Volvo Car Corp. і її ділера "Вікінг Моторз". Суд ухвалив, що компанії повинні виплатити українцю компенсацію в розмірі близько $43 мільйонів і до досягнення Коваленком пенсійного віку щомісячно виплачувати йому $43 тисячі.

Корпорація Volvo оскаржила це рішення, і в кінці серпня Апеляційний суд АР Крим звільнив її від виплат, відмінивши рішення суду попередньої інстанції.

Тоді постраждалий подав касацію до Верховного суду України, а також написав заяви у Вищу раду юстиції і в профільний комітет Верховної ради, в яких зажадав оцінити правомочність рішення апеляційного суду, пише I-Репортер.


Детальніше про конфлікт між Volvo Car Corp. та Сергієм Коваленко читайте у матеріалі "Українець судиться з "Вольво" вісім років"

Зараз ви читаєте новину «Volvo готова виплатити українцю компенсацію у $43 мільйони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі