вівторок, 01 березня 2022 04:46

Війна на знищення народу: у Харкові під завалами залишаються люди

Війна на знищення народу: у Харкові під завалами залишаються люди
Харківська школа після обстрілів градами. Фото: nta.ua

У Харкові внаслідок обстрілу міста люди досі перебувають під завалами будівель. Рятувальники намагаються дістати їх з-під руїн.

Про це 28 лютого, в ефірі телеканалу "1+1" розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекає міжнародний трибунал - Зеленський

"Ніхто у місті Харкові і в страшному сні не міг подумати, що російські війська стрілятимуть у мирних жителів, у їхні будинки. Те, що я бачу на власні очі, — злочин перед усім світом", — наголосив Терехов.

Він повідомив, що внаслідок вечірнього обстрілу була пошкоджена підстанція АТ "Харківобленерго". У частині будинків Слобідського, Немишлянського та Індустріального району тимчасово припинене електро- та водопостачання.

"Зараз почали підривати наші підстанції. Частина районів залишилася без електроенергії, відповідно, виникають проблеми з водопостачанням та теплом", — сказав мер.

Він запевнив, що комунальні служби роблять все можливе, щоб відновити пошкоджені об'єкти.

"До початку комендантської години ми розвозимо воду, продукти. Сьогодні Харків згуртований як ніколи. У місті немає байдужих людей. Ми — єдиний кулак, який має намір перемогти", — підсумував він.

28 лютого російські війська зруйнували "градами" 87 житлових будинків. Внаслідок обстрілу дев'ятеро людей загинули, 37 отримали поранення, з яких три дитини.

На місто Бровари Київської області літаки російських військ здійснили авіаналіт. П'ятеро жителів отримали поранення, одна людина загинула.

Зараз ви читаєте новину «Війна на знищення народу: у Харкові під завалами залишаються люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі