вівторок, 16 серпня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт сказав, чим вдарили по авіабазі "Саки" в Новофедорівці

Військовий експерт сказав, чим вдарили по авіабазі "Саки" в Новофедорівці
Вибухи на російському аеродромі "Саки" в Новофедорівці, ймовірно, сталися внаслідок ракетних ударів. Фото: Maxar

Вибухи на російському аеродромі "Саки" в Новофедорівці, імовірно, сталися внаслідок ракетних ударів, а не через влучання дроном-камікадзе чи внаслідок дій партизан.

Про це в коментарі 24 каналу заявив військовий експерт Олег Жданов. Він наголосив, що масштаби детонації відкидають останні дві версії.

Експерт пояснив, що на місці вибухів були характерні воронки й не було розлітання боєприпасів.

"Дрон-камікадзе має маленький заряд. Для того, щоб одним зарядом підірвати такий склад – це нереально на сьогодні. Та і ви розумієте, скільки вибухівки повинні були принести партизани, для того, щоб підірвати цей склад і стоянку літаків відповідно. Тому це навряд дрони-камікадзе й партизани", – говорить військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вибухів у Новофедорівці окупанти почали використовувати інший аеродром

За його словами, боєприпаси на таких аеродромах зберігаються не в остаточно спорядженому стані, а без підривників. Тому вони просто попадали б і не вибухнули.

"Я думаю, що це був ракетний обстріл. Але на сьогодні ніхто не знає, чи це були ракети й скільки їх", – резюмував він.

9 серпня в районі Новофедорівки окупованого Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Командування повітряних сил Збройних сил України підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків.

Росія втратила від $55 млн до $450 млн. І це тільки на знищених літаках, зважаючи на те, якого типу вони були, підрахували аналітики Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт сказав, чим вдарили по авіабазі "Саки" в Новофедорівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі