пʼятниця, 21 квітня 2023 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові показали систему Patriot на бойовому чергуванні в Україні

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук перевірив бойові позиції ЗРК Patriot на одному з напрямків.

Він, зокрема, подякував українським зенітникам, які завершили навчання значно раніше запланованих термінів. Про це командувач повідомив у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат розповів, скільки ППО знищила повітряних цілей ворога восени і взимку

Він також показав одну із установок Patriot, яка вже несе бойове чергування в системі протиповітряної оборони України.

Автор: t.me/MykolaOleshchuk/26
  Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук показав ЗРК  Patriot в Україні
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук показав ЗРК Patriot в Україні

"Хоч у невеликій кількості, але по-факту уже маємо на озброєнні сучасні західні зенітні ракетні системи: NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші", – зазначив Олещук.

Він також наголосив, що "аби пазл перспективної української ППО остаточно склався", Повітряним силам нині вкрай потрібні ще й винищувачі F-16.

США, Німеччина та Нідерланди вже передали Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Вони допоможуть захиститися від крилатих ракет та дронів, повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Україна також отримала від Німеччини другий зенітно-ракетний комплекс IRIS-T. Цю інформацію підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Військові показали систему Patriot на бойовому чергуванні в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі