вівторок, 03 червня 2014 16:32

Воєнний стан на Донбасі вводити не потрібно - Ярема

Воєнний стан на Донбасі вводити не потрібно - Ярема
Фото: www.unian.ua

Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема переконаний, що сьогодні немає підстав для введення воєнного стану на Сході України, бо він буде малоефективним.

Про це він сьогодні сказав журналістам, перебуваючи на Бортницькій станції аерації у Києві.

За словами першого віце-прем'єра, воєнний стан відрізняється від антитерористичної операції декількома заходами. А саме, під час ВС, все керівництво органів влади переходить до військових, вони мають право відключати ТБ, засоби зв'язку, конфісковувати транспортні засоби, обмежувати в часі пересування людей.

"Сьогодні на тій території, наприклад, Слов'янськ, Краматорськ, Красний лиман, ми не зможемо виконувати заходи, пов'язані з воєнним станом. Тому що ця територія знаходиться під окупацією терористів. І ефективність введення воєнного стану мені здається надзвичайно низькою. І ми можемо більше налаштувати місцеве населення проти себе. Тому до цього треба ставитися дуже обережно", - наголосив Ярема.

Крім того, за словами посадовця, на сьогодні значно зменшився відсоток підтримки Росіі і сепаратистів на Сході до 5-7%, з 25-30%.

Нагадаємо, раніше в. о. заступника голови АП Сенченко заявив, що у Донецькій і Луганській областях потрібно вводити воєнний стан.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан на Донбасі вводити не потрібно - Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі