пʼятниця, 25 жовтня 2019 17:32

Вижив після замаху і був затриманий: що відомо про пораненого в харківській стрілянині

Вижив після замаху і був затриманий: що відомо про пораненого в харківській стрілянині
41-річний Георгій Ісаков, якого підстрелили в Харкові, у важкому стані в реанімації. Фото - hk.npu.gov.ua

41-річний Георгій Ісаков, відомий за прізвиськами "Жора" або "Боксер", якого підстрелили в Харкові, перебуває в реанімації. У нього поранення стегна, плеча та голови. За інформацією медиків, він у тяжкому стані.

Він займався професійним боксом, звідки й отримав прізвисько "Боксер". Увійшов до угрупування "Оплот", який очолював Євген Жилін. Члени організації були затятими противниками Євромайдану.

Це вже не перший замах на життя Ісакова. У нього стріляли 24 листопада 2016-го, через місяць після вбивства Жиліна. Тоді він отримав поранення руки та грудної клітки. Двох виконавців замаху та замовника затримали: це були жителі Донеччини. Вони за 8 тис. грн взялися за справу щодо перерозподілу сфер впливу у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стрілянині в Харкові вбили свідка у справі Вороненкова

2018-го Ісакова затримала Служба безпеки України за підозрою в зберіганні зброї. У нього знайшли пістолет і дві рушниці. Адвокат тоді звинувачувала правоохоронців, що нібито пістолет її клієнту підкинули. А щодо інших двох рушниць, які знайшли у джипі, – то на них Ісаков мав дозвіл.

За попередньою інформацією, це теж був замах саме на життя Ісакова.

Стрілянина в Харкові біля супермаркету сталася вдень 25 жовтня. Убили Володимира Бороха на прізвисько "Тайсон". Він - права рука заступника глави "Оплоту" Георгія Ісакова.

Зараз ви читаєте новину «Вижив після замаху і був затриманий: що відомо про пораненого в харківській стрілянині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі