пʼятниця, 26 лютого 2021 05:25

Винуватцям аварії з шістьма загиблими дали по 10 років

Винуватцям аварії з шістьма загиблими дали по 10 років
Харків'ян 22-річну Олену Зацеву та 50-річного Геннадія Дронова 2 роки тому засудили за смертельну аварію на перехресті вул. Сумської та Мечникова. Тоді загинули 6 та скалічилися 5 людей. Обоє отримали по 10 років в'язниці. Фото: ukrinform.ru

Два роки тому 26 лютого Київський районний суд Харкова оголосив вирок винуватцям смертельної аварії Олені Зайцевій і Геннадію Дронову. Вони отримали по 10 років в'язниці з тимчасовою забороною керувати транспортними засобами.

ДТП сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова 18 жовтня 2017 року. Lexus Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. На місці загинули 27-річний Олександр Євтєєв, 28-річна Ніна Кобесова, мати та донька — 46-річна Алла та 19-річна Анастасія Сокол, Наталія Умаєва, 46 років. За тиждень, не приходячи до тями, в лікарні померла 24-річна Діана Берченко. Ще п'ятеро людей скалічилися.

Розгляд справи тривав рік і три тижні. Вирок суддя Віктор Попрас зачитував майже 3 год. Провину обох водіїв у аварії визнали рівною. За висновками слідства, Олена Зайцева виїхала на перехрестя на жовтий сигнал світлофора зі швидкістю понад 80 км/год. Дронов також почав рух на жовте світло, її авто не помітив. В обвинувальному акті немає згадок про опіати (наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. — Gazeta.ua), які виявили в організмі Олени після аварії. У прокуратурі підтвердили, що наркотичного сп'яніння підозрюваної вони довести не змогли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: вітчиму Зайцевої повернули розбитий Lexus

Суд також задовольнив низку позовів на відшкодування моральної та майнової шкоди з обох обвинувачених. Загалом — майже 8 млн грн.

Обоє засуджених подавали апеляції й касації. Але рішення суду першої інстанції залишилося без змін.

Дронов, якому зараз 52 роки, відбуває покарання у Крюківській виправній колонії №29 на Полтавщині. Це колонія мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для засуджених чоловіків. Він займається там сільським господарством.

Олені Зайцевій – 23, вона відбуває термін у Покровському виправному центрі №79 на Дніпропетровщині. Це заклад із сектором мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для жінок, засуджених до позбавлення волі. Жінки там працюють на швейному виробництві або можуть працювати на контрагентських об'єктах за межами центру.

6 місяців поліція шукала нарколога Олену Федірко. Вона першою після смертельної ДТП у Харкові оглядала Олену Зайцеву. В сечі водійки експерти виявили опіати. Суд призначив повторні аналізи, але відібраних зразків — крові та сечі — виявилося замало. Тому свідчення нарколога називали ключовими у справі. Невдовзі після аварії Олена Федірко звільнилася з роботи. Поїхала на непідконтрольну Україні територію на Донбасі доглядати матір. Телебачення і телефонного зв'язку там не було, з її слів. Покази в суді дала в січні 2019-го. Підтвердила, після аварії у водійки Lexus були звужені зіниці, нестійка хода. Це наслідок перенесеної травми чи стресу, припустила.

Зараз ви читаєте новину «Винуватцям аварії з шістьма загиблими дали по 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі