четвер, 03 листопада 2022 10:21

Відголоски румунського землетрусу сколихнули Україну

3 листопада в Румунії зафіксували землетрус, який відчули в кількох областях України й на території Молдови.

Магнітуда землетрусу становила 5,5 за шкалою Ріхтера, повідомив у четвер Головний центр спеціального контролю.

"Поштовхи відчули в Одеській, Чернівецькій, Хмельницькій, Івано-Франківській областях і на території Молдови", – йдеться у повідомленні.

Автор: Google-maps
  Землетрус у Румунії відчули у чотирьох областях України
Землетрус у Румунії відчули у чотирьох областях України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стався землетрус

Епіцентр землетрусу був на глибині 140 км на території Румунії – за 125 км від кордону з Україною. Трусити почало о 06:50 в районі Бузеу. Підземні поштовхи відчули в Бухаресті й українській Бессарабії.

"Землетрус не несе загрози для населення. Повідомлень про матеріальні збитки та постраждалих не надходило", – зазначили фахівці.

Останні потужні землетруси на території Румунії реєстрували 16 липня та 18 вересня. Вони були магнітудою 4 та 4,1 бала відповідно.

У Тернопільській області 31 серпня близько 12:42 зафіксували землетрус. Магнітуда землетрусу становила 2,5 бала за шкалою Ріхтера.

Увечері 21 лютого на Львівщині стався землетрус магнітудою 2,8 бала за шкалою Ріхтера.

Наприкінці січня в Дніпропетровській області стався землетрус. Його зафіксували в районі Кривого Рогу. Жителі розповіли, що в когось дзеленчав посуд, трусилися вікна й меблі в приватному будинку, зі стелі посипалася штукатурка.

Зараз ви читаєте новину «Відголоски румунського землетрусу сколихнули Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі