вівторок, 22 листопада 2022 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вибивав голоси" за приєднання до РФ – СБУ "спакувала" колаборанта

"Вибивав голоси" за приєднання до РФ – СБУ "спакувала" колаборанта
Затриманий СБУ колаборант збирав "голоси" для фейкового плебісциту. Фото: СБУ

Служба безпеки України продовжує викривати ворожих поплічників РФ на звільнених територіях нашої держави.

У ході стабілізаційних заходів у Херсоні затримано представника "избирательной комиссии", яку загарбники створили під час захоплення обласного центру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ця псевдоустанова виконувала завдання Кремля щодо організації і проведення незаконного референдуму щодо нібито приєднання тимчасово окупованого регіону до РФ.

"Затриманий СБУ колаборант збирав "голоси" для фейкового плебісциту. Для цього обходив квартири багатоповерхівок в одному з мікрорайонів міста і закликав людей "проголосувати" за кремлівський проект", – ідеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, у разі незгоди, зловмисник погрожував громадянам фізичною розправою і кликав "на допомогу" озброєних окупантів, які "чергували" біля під'їзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплював будівлю СБУ в Луганську: під Києвом затримали "високопосадовця" бойовиків, який "залягав на дно"

"Оформлені під дулами автоматів "бюлетені" колаборант передавав до місцевої окупаційної адміністрації для подальшої фальсифікації результатів фейкового плебісциту", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав загарбників і пішов з ними на співпрацю.

За це його призначили на "посаду" з грошовим "утриманням" за рахунок агресора.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у колабораційній діяльності, участі в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинених за змовою групою осіб.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув'язнення.

Працівники Служби безпеки України здійснюють на території Києво-Печерської лаври у Києві контррозвідувальні безпекові заходи.

Вони відбуваються в межах "системної роботи" з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Про це повідомила пресслужба СБУ.

До заходів за безпосередньої участі представників церкви долучили також Нацполіцію та Нацгвардію, зазначили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Вибивав голоси" за приєднання до РФ – СБУ "спакувала" колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі