пʼятниця, 06 серпня 2021 18:41

Ветерана війни відправили за ґрати

Ветерана війни відправили за ґрати
Володимира Прохнича, який захопив приміщення Кабінету міністрів, взяли під варту. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Володимиру Прохничу, який захопив приміщення Кабінету міністрів, утримував людей і погрожував підірвати себе гранатою, обрали запобіжний захід.

60 діб під вартою без права на заставу – таке рішення сьогодні, 6 серпня, виніс Печерський райсуд Києва.

Захист готує апеляцію, повідомив Gazeta.ua один із адвокатів підозрюваного Тарас Безпалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щось його довело" - товаришка по службі про "підривника" Кабміну

"Чим мотивувався суд у прийнятті рішення ми поки не знаємо, не бачили ще повний текст ухвали. Але вже у понеділок ми подамо апеляцію. І сподіваємося, що апеляційний суд винесе інше рішення і обере запобіжний захід, не пов1язнаий з триманням під вартою. Я не можу сказати точно, чим керувався Володимир, коли йшов у Кабмін. Але як казали його друзі й побратими, можливо таким чином він хотів привернути увагу", - розповів адвокат.

Підтвердив, що Володимир страждає на посттравматичний синдром, мав останнім часом головні болі. А також має пухлину в голові. Злоякісна вона чи доброякісна – поки невідомо.

4 серпня приблизно о 10:00 до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені гранату. Погрожував підірвати будівлю. На місце з'їхалися спецпризначенці й вибухотехніки. Поліція вела переговори з чоловіком. Людей із будівлі не евакуювали. Переговори тривали 10 хв. Його затримали без застосовування сили. Граната виявилася бойовою. З'ясувалося, що захоплювач Кабміну - ветеран війни Володимир Прохнич. Йому повідомили про підозру за трьома статтями: захоплення державних будівель, незаконне позбавлення волі й незаконне поводження зі зброєю. Чоловікові загрожує до 15 років в'язниці. Захист просив для Прохнича нічний домашній арешт. На триманні під вартою наполягала прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана війни відправили за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі