пʼятниця, 29 квітня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі розвінчали три абсурдні фейки росіян

На Запоріжжі розвінчали три абсурдні фейки росіян
Пропагандисти РФ поширили три нові фейки про ситуацію в Запорізькій області. Фото: ілюстративне, facebook.com/denisovaombudsman

Російські пропагандисти продовжують поширювати брехню про Україну, намагаються отримати перемогу хоч на інформаційному фронті.

Мета фейків - зломити дух українців, переконати у програші та очорнити образ українського військового, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram 29 квітня.

"Пропагандистські ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що в Запорізькій лікарні перебувають підрозділи українських військових, а на прилеглій території - вогневі позиції. Йдеться про лікарню екстреної та медичної допомоги. А так звані вогневі позиції - парк Перемоги", - повідомили в ОВА.

За даними ОВА, зрадник та колаборант Рогов бреше, що керівництво Запоріжжя нібито зменшило заробітні плати комунальникам і спрямувало залишок коштів на військові потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рубльова зона": терористи під Мелітополем змушують людей торгувати товарами з Криму

"Звісно, про зменшення заробітних плат і навіть соціальних виплат не йдеться - українська влада дотримується всіх своїх обіцянок та зобов'язань", - підкреслили в повідомленні.

Тим часом в тимчасово окупованому Мелітополі окупанти намагаються переконати українців, що чинна влада поширює чутки про те, що закритий в'їзд до Криму. Начебто українська сторона робить це для того, аби мешканці окупованих територій не могли через півострів виїхати в Росію.

"Українська влада не закривала кордон з анексованим росіянами Кримом та ніколи не обмежувала пересування українців. Але чи хочете ви жити в російських злиднях, без прав та свобод?" - підсумували в повідомленні.

Російські терористи обстріляли ракетами Запоріжжя зранку 28 квітня. Удар був завданий ворожою авіацією, окупанти застосували ракети Х-55 класу "повітря - земля". Відомо про трьох постраждалих, зокрема дитину.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі розвінчали три абсурдні фейки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі