понеділок, 06 жовтня 2014 10:33

В українській армії поменшало дезертирства - головний військовий прокурор

В українській армії поменшало дезертирства - головний військовий прокурор
vikka.ua

Кількість випадків дезертирства серед військовослужбовців суттєво зменшилася.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Наявність військового прокурора, а не громадянського нагляду за збройними формуваннями і Збройними силами, приносить свої результати. Суттєво зменшилася кількість випадків дезертирства - в рази. Вони не мають масового характеру", - сказав Матіос журналістам в неділю на полігоні в Харківській області.

Він також повідомив, що найближчим часом планується завершити слідство по справі про дезертирство і невиконанні наказу під Іловайськ Донецької області батальйоном тероборони "Прикарпаття".

"Ми плануємо закінчення слідства згідно ст. 290 КПК України найближчим часом ... У нас достатньо доказів для оголошення підозр, які оголошені двом командирам тербатальона "Прикарпаття". Зараз йде детальне вивчення і дослідження в рамках кримінального провадження ролі та участі кожного бійця, який покинув місце служби в зоні АТО і відбув на місце постійної дислокації", - сказав Матіос.

Він зазначив, що зараз велика частина батальйону, не підпадає під ознаки дезертирства, проходить злагодження на одному з військових полігонів.

"На даний момент після короткострокової відпустки більша частина батальйону "Прикарпаття" (ті, хто не потрапляє під ознаки цього масового дезертирства), переміщені на один з військових полігонів для поновлення злагодження та інтегрування в інші частини і з'єднання збройних сил України", - сказав Матіос .

Зараз ви читаєте новину «В українській армії поменшало дезертирства - головний військовий прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі