понеділок, 13 жовтня 2014 08:20

Спецтема: Війна на Донбасі

В Україні загинули 4,5 тис. солдат РФ, яких видають за самовбивць — правозахисниця

В Україні загинули 4,5 тис. солдат РФ, яких видають за самовбивць — правозахисниця
Фото: ukr-online

Матерям солдатів, які перебувають в Україні, кажуть, що їхні сини - на навчаннях. Причиною смерті загиблих в Україні російських солдатів влада РФ вказує інсульт, травми, інфаркт та суїцид.

Про це розповіла російська правозахисниця Олена Васильєва в ефірі проекту "Хоробрі серця" на каналі 1+1.

Правозахисниця пояснює, що зараз їздить зоною АТО, щоб відзняти матеріали, які від росіян приховують центральні канали. Матерям солдатів, які перебувають в Україні, кажуть, що їхні сини - на навчаннях.

"Я листуюся з великою кількістю матерів, які вже втратили дітей. Їхня перша реакція - звісно, це шок. Їм кажуть, що ніякої війни немає, і раптом приходить на поріг "вантаж 200". Вони розповідають, що отримали похоронку, в якій йдеться, що син помер від інсульту, травми, від інфаркту, суїциду. Написано, що ці хлопці померли за 150 км від Ростова", - каже вона.

Васильєва зазначає, що із 4500 загиблих, про яких вже відомо, поховано не більше 300 - тобто ті, які потрапили до батьків.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні загинули 4,5 тис. солдат РФ, яких видають за самовбивць — правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі