субота, 15 жовтня 2022 22:06

У Норвегії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві

У Норвегії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві
В аеропорту міста Тромсе правоохоронці затримали 51-річного росіянина, його підозрюють у шпигунстві. Фото: колаж Патріот Донбасу

В аеропорту міста Тромсе правоохоронці затримали 51-річного росіянина.

Його підозрюють у шпигунстві. Правоохоронці обшукали росіянина та вилучили у нього велику кількість фотообладнання, зокрема дрон. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби РФ хотіли "розвести" Халюка Байрактара, але "попалися" самі ‒ ГУР

Чоловік зізнався, що керував безпілотником у Норвегії, тоді як санкційне законодавство забороняє російським компаніям або громадянам експлуатувати літаки та дрони в країні.

"Серед вилучених матеріалів, які ми переглянули, ми бачили фотографії з аеропорту в Кіркенесі та фотографії гелікоптерів Bell сил оборони", – йдеться у заяві поліції.

Поліція Норвегії домагається судового рішення про затримання чоловіка на чотиритижневий період.

Обвинувачений повідомив поліції, що в четвер він в'їхав до Норвегії через північний прикордонний пункт Стурскуг і прямував до арктичного архіпелагу Шпіцберген.

Це вже другий за тиждень арешт російського громадянина за керування дронами у Норвегії.

Федеральний уряд Німеччини видав в'їзну візу підозрюваному у шпигунстві на користь Росії.

Водночас Федеральне відомство із захисту конституції та розвідувальні служби іншої країни попереджали про це, пише Der Spiegel.

Громадянину Росії вже відмовляли на отримання візи через заперечення спецслужб. Після цього Росія на переговорах про акредитацію співробітників посольства Німеччини порушила питання видачі візи цьому громадянину. Вимагала позитивно розв'язати питання.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі