неділя, 22 січня 2023 10:30

У Міноборони різко відреагували на скандал із закупівлями продуктів

У Міноборони різко відреагували на скандал із закупівлями продуктів
У Міністерстві оборони прокоментували скандал із закупівлею харчування для військових. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

У Міністерстві оборони України відреагували на скандал із закупівлями продуктів.

Пріоритетом Міністерства оборони України була і залишається організація якісного та безперебійного харчування військовослужбовців, в тому числі – у зоні ведення бойових дій. Для цього Міністерством у встановленому законом порядку здійснюється закупівля відповідних послуг. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Там наголошують, що відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються "з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману".

Міністр оборони Олексій Резніков 20 січня особисто звернувся до голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ планує ще раз масштабно напасти навесні. Україна готується – Резніков

"Міноборони готує матеріали до Служби безпеки України з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період. Нагадуємо, що Міноборони сповідує принцип нульової толерантності до корупції. Щодо епізодів, які набувають суспільного резонансу, незалежно від змісту та характеру подання інформації, проводиться службова перевірка. Стосовно процесу та результатів закупівель послуги харчування так само буде проведено внутрішню перевірку. У випадку виявлення порушень в діяльності посадових осіб Міноборони вони нестимуть відповідальність згідно закону", – йдеться у повідомленні.

Детальну інформацію щодо цієї ситуації обіцяють оприлюднити після відповідного засідання профільного парламентського Комітету. Орієнтовно це буде в понеділок.

Напередодні видання Zn.ua повідомило, що Міністерство оборони України закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва.

Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані" зі статутним капіталом 1000 грн. Видання посилається на угоду оборонного відомства про закупівлю продуктів.

Документ схвалений Міністерством оборони 23 грудня 2022 року і передбачає послуги організації харчування 2023-го військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони різко відреагували на скандал із закупівлями продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі