субота, 19 серпня 2023 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони пояснили, чому РФ завдала ракетного удару по центру Чернігова

В Міноборони пояснили, чому РФ завдала ракетного удару по центру Чернігова
Російські терористи вдень 19 серпня завдали ракетного удару по Чернігову, ракета влучила у центр міста. Фото: ДСНС

Росіяни не просто цілять в цивільні об'єкти, а вишукують ті, які найбільш символічні чи вразливі для українців.

Для окупантів дуже важлива емоційна складова, влучити якомога болючіше. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, яка в Telegram, яка прокоменувала ракетний удар по Чернігову. Вона пояснила, чому російські окупанти обрали саме таку мішень.

"Росіянам дошкуляє все успішне, що в нас є. Вже не раз вони запускали ракети саме по тих об'єктах, про які до цього була дуже позитивна публічна інформація. Звісно, вони і без публічності знають де який об'єкт розташований, але для них важлива емоційна складова. Влучити якомога болючіше", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Момент влучання російської ракети по драмтеатру в центрі Чернігова потрапив на відео камер спостережень

Маляр зазначила, що було і таке, коли заходи проводили без публічного оголошення і висвітлення, але туди все одно прилітало. Саме в момент проведення заходу.

"Публічні заходи – це завжди ризик і лотерея, незалежно від того оприлюднена про них інформація чи ні. Під час війни це ризик обох сторін – організаторів і відвідувачів(або їх законних представників, якщо ми про дітей говоримо)", – наголосила заступниця міністра оборони.

Маляр зауважила, що сьогодні нема безпечного місця в Україні, надійно лише в укритті.

"Тому кожен повинен навчитись враховувати цей фактор в усьому, що ми робимо і де буваємо", – підсумувала вона.

Російські терористи вдень 19 серпня завдали ракетного удару по Чернігову, ракета влучила у центр міста.

Внаслідок обстрілу загинуло сім осіб. За медичною допомогою звернулося 90 поранених, 25 людей госпіталізували, повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

Внаслідок ракетного удару зруйновано дах обласного драмтеатру, пошкоджена одна з пожежних частин, дах будинку та магазин у центрі міста.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони пояснили, чому РФ завдала ракетного удару по центру Чернігова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі