четвер, 15 вересня 2011 15:50

Спецтема: Війна у Лівії

У Лівії затримали ще двох українців, які нібито ремонтували танки Каддафі

У Лівії затримали ще двох українців, які нібито ремонтували танки Каддафі

Міністерство закордонних справ Росії оголосило, що робить все можливе для звільнення групи громадян РФ і України, затриманих в Лівії.

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич сказав, що дипломати намагаються доставити затриманих на територію російського посольства до закінчення завершення розслідування їх справи.

За його словами, йдеться про чотири людини - росіян Долгова та Шадрова та українців Шадрова і Шадрову (їх імена не називаються). Їх затримали ще 27 серпня на заході Тріполі за підозрою у співпраці з режимом Муаммара Каддафі. За інформацією МЗС, їх утримують у відносно нормальних умовах і навіть дозволяють телефонувати.

3 вересня зусиллями російського посольства бранців вдалося звільнити, однак пізніше вони знову були затримані для додаткової перевірки. Лівійці вважають, що Шадрови і Долгов займалися ремонтом та обслуговуванням бронетехніки Каддафі, проте самі вони стверджують, що є співробітниками якоїсь сервісної компанії.

Офіційних звинувачень у скоєнні будь-яких злочинів їм пред'явлено не було.

Раніше український МЗС поширив інформацію, що в Лівії були затримані 23 українця. У Києві також заявили, що роблять все можливе для звільнення співгромадян.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії затримали ще двох українців, які нібито ремонтували танки Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі